25/9/11

Φέτελ ο βασιλιάς της Σιγκαπούρης


Χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα ο 24χρονος Γερμανός πήρε μια ακόμη νίκη και πλέον απέχει ένα βαθμό από την κατάκτηση του τίτλου για 2η συνεχή χρονιά.

Πίσω από το συνήθη πρωταγωνιστή φέτος δόθηκαν ομηρικές μάχες. Ο Τζένσον Μπάτον χωρίς να πιέζεται προσπάθησε να απειλήσει το Φέτελ ενώ οι Γουέμπερ, Αλόνσο άλλαξαν πολλές φορές θέσεις και μονομάχησαν με τελικό νικητή τον Αυστραλό που είχε σαφώς ταχύτερο μονοθέσιο στη διάθεσή του.

Στα αξιοσημείωτα η σύγκρουση του Σουμάχερ με τον Πέρεζ που έθεσε το Γερμανό εκτός αγώνα αλλά και η επαφή του Χάμιλτον με το Μάσα που οδήγησε τους αγωνοδίκες να επιβάλλουν δίκαια ποινή διέλευσης στο Βρετανό.

Ο Βραζιλιάνος οδηγός της Ferrari ήταν έξαλλος μετά τον αγώνα με το Χάμιλτον. Οι δυο τους είχαν μια αψιμαχία και στις κατατακτήριες δοκιμές και ο Μάσα έλεγε το Σαββατόβραδο ότι ο Χάμιλτον δε χρησιμοποιεί το μυαλό του.

Μετά τη λήξη του αγώνα στη μεικτή ζώνη φανερά απογοητευμένος ξεσπάθωσε: «Θα σας πω το ίδιο με χτες δε σκέφτεται. Θα μπορούσε να προκαλέσει άσχημο ατύχημα. Πληρώνει την αβελτηρία του αλλά δε δείχνει να τον προβληματίζει αυτό. Δυστυχώς βρέθηκα στην πορεία του και το κλατάρισμα που μου προκάλεσε μου κόστισε. Είναι σημαντικό ότι η FIA τον τιμωρεί συνέχεια κάθε φορά που μπαίνει στο μονοθέσιο γιατί δε σκέφτεται καθόλου τι κάνει. Μόνο εμένα με έχει χτυπήσει πολλές φορές φέτος» κατέληξε ο Μάσα.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους μηχανικούς της Red Bull να πανηγυρίζουν έξαλλα και τον Κρίστιαν Χόρνερ να σημειώνει: «Σεμπάστιαν Φέτελ απέχεις μόλις ένα βαθμό από την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου».

Από την πλευρά του ο Μπάτον που στο τέλος πίεσε όσο μπορούσε συνεχάρη τους μηχανικούς του και την ομάδα της McLaren καθότι ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο στη Σιγκαπούρη. Ο Βρετανός είχε παράπονα από τις ενέργειες των υπολοίπων οδηγών που βρίσκονταν ένα γύρο πίσω καθότι δεν έκαναν αμέσως στην άκρη για να περάσει ως όφειλαν. Ειδικά για τον Κομπαγιάσι ο Μπάτον επιφύλαξε ειδική αναφορά.
Ο Βρετανός στο τέλος πίεζε για να φτάσει πίσω από το Φέτελ αλλά τα μονοθέσια που μπήκαν ανάμεσά τους τον εμπόδισαν να ολοκληρώσει.

Από την πλευρά του ο Φέτελ ξεκαθάρισε ότι ήλεγχε σε κάθε περίπτωση το ρυθμό του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: