28/9/11

Champions League, ρεπορτάζ όλων των αγώνων


Α' Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Απίστευτο και όμως... βαυαρικό, η Μπάγερν κράτησε μακριά από την εστία και τη Σίτι, αυτό ήταν το δέκατο ματς χωρίς να δεχθεί γκολ και ο απολογισμός της μετά τη γκέλα της πρεμιέρας με τη Γκλάντμπαχ είναι στο... 28-0!

Η παράδοση δεν έσπασε ούτε τώρα, η Μπάγερν πέρασε ακόμα ένα αγγλικό εμπόδιο και η Νόριτς έμεινε η μοναδική βρετανική ομάδα που έχει πάρει νίκη στο Μόναχο. Οι Βαυαροί ήταν καταιγιστικοί, η Σίτι ήταν μικρή για ένα τέτοιο ματς και το 2-0 ανταποκρίνεται απόλυτα στην εικόνα του αγώνα. Η Μπάγερν μπήκε πολύ δυνατά, πήρε το κέντρο και με τον Ριμπερί να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο έκλεισε την Σίτι στην εστία της. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι... άντεξαν μέχρι το 38' και αφού πρώτα Σβαιστάινγκερ και Ριμπερί δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Χαρτ. Στη φάση του γκολ, ο πορτιέρο της Σίτι έπιασε τα άπιαστα, Ριμπερί και Μούλερ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, όμως ήρθε ο Γκόμες και άνοιξε το σκορ! Το ημίχρονο εξελίχθηκε σε... εφιάλτη για τους ’γγλους, με τον Γκόμεζ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 45'.

Η επανάληψη εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με τους Βαυαρούς να ελέγχουν τον ρυθμό και όποτε έβρισκαν ευκαιρία να απειλούν. Ο Μαντσίνι... προσπάθησε να κρατήσει το 2-0 αντικαθιστώντας τον Ντζέκο με τον αμυντικό μέσο, Ντε Γιονγκ. Οι Γερμανοί πάντως αν ήταν πιο ήρεμοι στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα όμως Γκόμες και Κρος δεν σκόραραν από κοντά.

Νάπολι-Βιγιαρεάλ 2-0

Οι γκέλες στο Καμπιονάτο είχαν φέρει γκρίνια στο «Σαν Πάολο», ο Ματσάρι ήταν σε δύσκολη θέση, όμως η Βιγιαρεάλ έσβησε τα πάντα. Η Νάπολι έπαιξε όσο χρειάστηκε, και μετά το πρώτο 20λεπτο «έκατσε» γιατί έχει αγώνα στο ιταλικό πρωτάθλημα! Ο Χάμσικ στο 14' και ο Καβάνι στο 17' από την άσπρη βούλα διαμόρφωσαν το 2-0 και μετέτρεψαν το ματς σε τυπική διαδικασία. Οι γηπεδούχοι που ήταν πιο ουσιαστικοί κινδύνευσαν μόνο από τις προσπάθειες των Ντε Γκούζμαν και Νιλμάρ στο α' μέρος. Στην επανάληψη οι Ισπανοί προσπάθησαν για το γκολ, ωστόσο δεν κατάφεραν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα της Νάπολι.

Β' Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ίντερ 2-3

Με το «καλημέρα» άνοιξε το σκορ η Ιντερ, καθώς μετά από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Γκαμπούλοφ (δανεικός από Ανζί), ο Λούσιο σούταρε με το δεξί στην κενή εστία, η μπάλα κόντραρε, πήγε μέσα και το σκορ άνοιξε (0-1). Πριν προλάβει να συνέλθει η ΤΣΣΚΑ, οι Ιταλοί έβαλαν βάσεις νίκης με τον μοναδικό Ιταλό που υπήρχε στο βασικό σχήμα. Στο 23' μετά από ωραία ενέργεια του Ναγκατόμο και γύρισμα από δεξιά, ο Πατσίνι δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 0-2 από κοντά, ενώ οι Ρώσοι κατάφεραν να... δώσουν ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 31' η κεφαλιά του Ντουμπία κατέληξε στο δοκάρι του Σέζαρ, όμως στο 45+4' ο Τζαγκόεφ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής και παρότι η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας, κατέληξε στα δίχτυα του Βραζιλιάνου πορτιέρο για το 1-2.

Στο δεύτερο μέρος η ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερη και έχοντας την κατοχή πίεσε για την ισοφάριση. Ενδεκτικό της εικόνας και της κυκλοφορίας είναι το ότι ο Ρίκι Αλβαρες, που πήρε φανέλα βασικού είχε τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες για την Ιντερ με 45, ενώ 8 παίκτες των Ρώσων είχαν περισσότερες. Το 2-2 ήρθε στο 77' με τον Βάγκνερ Λοβ, ο οποίος απέφυγε με γρήγορη κίνηση τον Λούσιο και τίναξε με δεξί σουτ τα δίχτυα, όμως η ΤΣΣΚΑ, που συμπλήρωσε 100 αγώνες στην Ευρώπη μετά τη διάσπαση της Σοβιετικής Ενωσης, δεν χάρηκε για πολύ. Από ωραία πάσα-τσίμπημα του Καμπιάσο ο Ζάρατε έκανε δύσκολο κοντρόλ και με τρομερό αριστερό σουτ χάρισε τους Νερατζούρι πολύ σημαντική νίκη με 3-2.

Τραμπζονσπόρ-Λιλ 1-1

Οπως και στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ στην Γαλλία, η Λιλ προηγήθηκε κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, όμως δεν έφυγε με νίκη από το γήπεδο. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία άνοιξε το σκορ ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου με τον Σο να σκοράρει με σουτ στην κλειστή γωνία. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός, που είχε πετύχει γκολ και στο πρώτο ματς, είχε μέχρι εκείνο το σημείο δύο σουτ σε δύο γκολ. Για τους Τούρκους, που την πρώτη αγωνιστική είχαν πάρει νίκη κόντρα στην Ιντερ, ισοφάρισε στο 75' από τη βούλα του πέναλτι με τον Κόλμαν (1-1). Εντυπωσιακό στατιστικό τα 12 σουτ που έγιναν συνολικά στον αγώνα, αρνητικό ρεκόρ για φέτος στη διοργάνωση.

Γ' Όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βασιλεία 3-3

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε από τον... παράδεισο του 2-0 στο πρώτο ημίχρονο στην... κόλαση του 2-3 στο 76'. Η δεύτερη ήττα στους τελευταίους 33 αγώνες στο Ολντ Τράφορντ στο Champions League έμοιαζε να είναι πολύ κοντά, όμως οι ’γγλοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, πίεσαν στο τέλος και έφτασαν στην ισοφάριση με γκολ του Γιανγκ στο 90'! Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους «κόκκινους διάβολους» στο παιχνίδι. Ο Γουέλμπεκ έγινε ο νεώτερος σκόρερ στο Champions League για φέτος (ο Γκιγκς είναι ο γηραιότερος και για φέτος αλλά και στην Ιστορία της διοργάνωσης), καθώς με δύο γκολ στο 16' και στο 17' έκανε το 2-0 και οι παίκτες του Φέργκιουσον έδειχναν να οδεύουν σε ακόμη έναν θρίαμβο, έστω και αν έπαιζαν χωρίς του Ρούνεϊ και Ερνάντες. Ο Σκοτσέζος αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο και τον Νάνι και το πλήρωσε στο δεύτερο ημίχρονο...

Οι Ελβετοί που άξιζαν το γκολ κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 58' με τον Φάμπιαν Φράι, ενώ μόλις 2' μετά έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Αλεξάντερ Φράι. Ο πρώην επιθετικός της Ντόρτμουντ, μάλιστα, έβαλε την Βασιλεία μπροστά στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 76'. Αυτό ήταν και το πέμπτο γκολ των... Φράι στα δύο πρώτα παιχνίδια των ομίλων, πετυχαίνοντας όλα τα γκολ της ομάδας τους.

Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ενώ για πρώτη φορά με τον Σεπτέμβριο του 1998 βρέθηκε να χάνει στο «Ολντ Τράφορντ» στο Champions League, ενώ είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων! Τότε ήταν η Μπαρτσελόνα που είχε προηγηθεί με 3-2, τώρα η Βασιλεία, όμως η κατάληξη και των δύο παιχνιδιών ήταν η ίδια! Οι Αγγλοι κατάφεραν να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας και στα δύο παιχνίδια, με τον Γιανγκ αυτή τη φορά να νικάει τον Σόμερ στο 90' και να κάνει το τελικό 3-3.

Οτελούλ-Μπενφίκα 0-1

Εύκολο έργο είχαν οι Πορτογάλοι στην άλλη αναμέτρηση του 3ου Ομίλου. Με τέρμα του Μπρούνο Σέζαρ πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους πήραν την πρώτη τους νίκη για φέτος στη διοργάνωση και με τέσσερις βαθμούς έπιασαν στην κορυφή τη Βασιλεία.

Δ' Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Αγιαξ 3-0

Χωρίς να συναντήσει αντίσταση από τον Αγιαξ η Ρεάλ έκανε το καθήκον της και με 3-0 πέτυχε το 2x2 στον τέταρτο όμιλο στον οποίο τέθηκαν επικεφαλής. Οι Μερένγκες, στο τελευταίο ματς χωρίς τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο λόγω τιμωρίας, καθάρισαν από νωρίς τον αγώνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με τους Ρονάλντο, Κακά και Μπενζεμά να σκοράρουν και να δίνουν ασίστ. Το τόπι κρύφτηκε στο 25' με τους Κακά και Οζίλ να συνδυάζονται εξαιρετικά και τον Μπενζεμά να σερβίρει στον Κριστιάνο για το 1-0. Από τον CR7 ξεκίνησε το δεύτερο γκολ για τους Μαδριλένους, με τον Κακά να παίρνει ωραία τη μπάλα και να γράφει με εξαιρετικό σουτ το 2-0. Στην επανάληψη η Ρεάλ μπήκε δυνατά και έδειξε άγριες διαθέσεις με γκολ του Μπενζεμά στο 49' από σερβίρισμα του Κακά, όμως στη συνέχεια πάτησε φρένο, με το 3-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Λιόν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε την 100η παρουσία της στο Champions League η Λιόν καθώς πέρασε ένα εύκολο βράδυ κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, της οποία επικράτησε με 2-0 στο «Ζερλάν». Οι Λιονέ πέρασαν στην 2η θέση του ομίλου, πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης, με τέσσερις βαθμούς και χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ. Ο Γκομίς με εκπληκτική λόμπα στο 23' άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το όγδοο φετινό τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η υπόθεση νίκη τελείωσε στο 43' με το πρώτο γκολ του Μπακαρί Κονέ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: