20/4/13

Έκταση στη δυτική Θεσσαλονίκη ψάχνει ο Ιβάν Σαββίδης για εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ


Έκταση 200 στρεμμάτων, για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ σε περιοχή του δήμου Παύλου Μελά, επιθυμεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης.

Με επίσημη επιστολή που εστάλη προ ημερών από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπογεγραμμένη από τη διευθύντρια, Μαρία Γκοντσάρεβα, ζητείται από τον δήμο Παύλου Μελά έκταση, έναντι χαμηλού τιμήματος, προκειμένου να δημιουργηθούν υποδομές για τις αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου. Να σημειωθεί πως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν ο κ. Σαββίδης επιθυμεί να αγοράσει την έκταση ή να γίνει παραχώρηση με μακροχρόνια μίσθωση.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, που συναντήθηκε χθες με τον κ. Σαββίδη στα επίσημα εγκαίνια του Μακεδονία Παλλάς, αναφέρει πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται επίσημη συνάντηση με τη διοίκηση του Δικεφάλου, ενώ το θέμα της παραχώρησης θα συζητηθεί και στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο. «Δεν μας έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η εν λόγω έκταση θα χρησιμοποιηθεί ως νέα έδρα του ΠΑΟΚ ή θα αφορά απλώς αθλητικούς χώρους της ομάδας. Θα συναντηθούμε επίσημα με τον κ. Σαββίδη τις προσεχείς ημέρες και θα το συζητήσουμε», ανέφερε. «Είναι μια μεγάλη έκταση και πιστεύω ότι οι συνεργάτες του κ. Σαββίδη θα έχουν ήδη ερευνήσει και θα έχουν βρει κάποιον χώρο», συμπλήρωσε.
Πάντως, σίγουρα αποκλείονται τα στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου, που ανήκουν στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών αντίστοιχα. Μία λύση θα μπορούσε να είναι η περιοχή της Ευκαρπίας, όπου ο δήμος διατηρεί δικές του ιδιοκτησίες. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο εκτάσεις, η μία μεταξύ του στρατοπέδου Καρατάσιου και του γηπέδου του Μακεδονικού και η άλλη στην περιαστική ζώνη της Ευκαρπίας, κάτω από τον Τιτάν. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στις παραπάνω εκτάσεις δεν μπορούν να γίνουν βαριάς κλίμακας αθλητικές εγκαστάσεις, όπως για παράδειγμα ένα νέο γήπεδο, επομένως, εφόσον ευοδωθούν οι συζητήσεις, εκεί θα πραγματοποιηθεί το προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: