22/4/13

Με 96,85% η Coca-Cola HBC μετά τη Δ.Π.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προαιρετική δημόσια πρόταση που υπέβαλε η Coca-Cola HBC AG. H ανταπόκριση των μετόχων της Coca-Cola Hellenic ήταν σημαντική καθώς οι μετοχές που προσφέρθηκαν στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, αντιστοιχούν σε ποσοστό 96,85% του συνολικού αριθμού των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Coca-Cola Hellenic.
Συνολικά 355.009.967 κοινές μετοχές της Coca-Cola Hellenic, προσφέρθηκαν με αντάλλαγμα νέες κοινές μετοχές της Coca-Cola HBC AG με αναλογία μία μετοχή της Coca-Cola Hellenic προς μια μετοχή της Coca-Cola HBC AG. Ως αποτέλεσμα, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανεστάλη με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την έναρξη των συναλλαγών σήμερα και μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης (26 Απριλίου 2013).

Επόμενο βήμα, η διαπραγμάτευση των μετοχών της Coca-Cola HBC AG που θα ξεκινήσει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (με το σύμβολο CCH) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (με το σύμβολο EEE) κατά το άνοιγμα των αγορών την 29 Απριλίου 2013. Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει και η διαπραγμάτευση των ADS στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, εφόσον υπερκαλύφθηκε το προαπαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής (το οποίο ήταν τουλάχιστον 90%), η Coca-Cola HBC AG θα ασκήσει άμεσα το δικαίωμα εξαγοράς για την απόκτηση των υπολοίπων Μετοχών της Εταιρίας υποβάλλοντας σχετικό αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πλέον, οι μέτοχοι της Coca-Cola Hellenic θα μπορούν να επιλέξουν:

• είτε μια μετοχή της Coca-Cola HBC AG (σε οιαδήποτε εκ των μορφών που προσφέρθηκαν στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης).

• είτε €13,58 σε μετρητά (μετά την αφαίρεση οποιουδήποτε επιβαλλόμενου φόρου).

Ανεξάρτητα από το δικαίωμα εξαγοράς που έχει και θα ασκήσει η Coca-Cola HBC AG, οι εναπομείναντες μέτοχοι της Coca-Cola Hellenic που δεν έχουν αποδεχθεί ή δεν έχουν αποδεχθεί έγκυρα την Δημόσια Πρόταση, έχουν δικαίωμα εξόδου, το οποίο δύναται να ασκηθεί το αργότερο μέχρι την 23 Ιουλίου 2013 με τις εξής επιλογές:

• είτε να πωλήσουν τις μετοχές της εταιρείας που τους ανήκουν στην Coca-Cola HBC AG μέσω συναλλαγών στο ΧΑ έναντι €13,58 ανά μετοχή (μετά την αφαίρεση οποιωνδήποτε επιβαλλόμενων φόρων, αμοιβών και εξόδων).

• είτε να επιλέξουν να λάβουν μετοχές της Coca-Cola HBC AG (σε οιαδήποτε εκ των μορφών που προσφέρθηκαν στα πλαίσια της Δημόσιας Πρότασης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: