15/4/13

Αρχίζουν τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

“Μπιλετάκια” με τα οποία θα βεβαιώνεται πρόστιμο ύψους 250 ευρώ στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα αρχίσει να στέλνει από τον επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών. Η πληρωμή του προστίμου θα είναι προϋπόθεση για την ασφάλιση του οχήματος. 

Η σχετική προθεσμία που είχε δώσει το ΥΠΟΙΚ για την ασφάλιση των οχημάτων που έχουν πινακίδες κυκλοφορίας αλλά είναι ανασφάλιστα λήγει σήμερα και σύντομα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πρόκειται να ξεκινήσει την αποστολή των σχετικών ειδοποιητηρίων. Με τα ειδοποιητήρια οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων Ι.Χ. θα καλούνται να περάσουν εντός 8 ημερών από το ταμείο της εφορίας για να εξοφλήσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ. Με τη σχετική απόδειξη θα μπορούν να ασφαλίσουν το όχημα τους. 

Στην περίπτωση που η 8ήμερη προθεσμία περάσει και δεν εξοφλήσουν το πρόστιμο τότε το ΥΠΟΙΚ θα αποστείλει τα στοιχεία των οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα στην αρμόδια αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη. Το πρόστιμο θα διπλασιάζεται ενώ θα κινείται και ποινική διαδικασία. 

Ο εντοπισμός των ανασφάλιστων είναι πλέον εύκολος καθώς γίνεται διαρκής διασταύρωση της βάσης δεδομένων με τα κυκλοφορούντα οχήματα του υπουργείου Μεταφορών και της βάσης δεδομένων με τα ασφαλισμένα οχήματα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. 

Η ΓΓΠΣ θα διενεργεί τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο διασταυρώσεις στοιχείων ανάμεσα στα αρχεία των οχημάτων που έχουν ασφαλιστεί και των οχημάτων για τα οποία δεν έχει υποβληθεί δήλωση ακινησίας (έχουν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: