20/3/13

Σύσκεψη τεχνοκρατών για το Plan B


Σχέδιο β επεξεργάζεται η κυβέρνηση της Κύπρου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. Όπως αναφέρει το stockwatchοι δηλώσεις έγιναν μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων στην οποία συμμετείχαν ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο υποδιοικητής, ο υπουργός Εργασίας ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο υφυπουργός παρά τω προέδρω και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, ομάδα τεχνοκρατών έχει μεταβεί στην Κεντρική Τράπεζα για να συζητήσουν το σχέδιο β που έχει σχέση με τη χρηματοδότηση και τη μείωση του ποσού των €5,8 δισ.

«Πήγαν», είπε, «στην Κεντρική Τράπεζα για να διερευνήσουν αυτό το ενδεχόμενο, για να ξέρουν και οι τεχνοκράτες των κομμάτων πιο είναι το σχέδιο».

Όπως δήλωσε ο υποδιοικητής της ΚΤ, Σπύρος Σταυρινάκης, αντικείμενο της συνάντησης είναι να εξευρεθούν τρόποι για να βγει η Κύπρος από την κρίση.

Σημείωσε ότι δεν κατατέθηκε από πλευράς της κυβέρνησης νέο σχέδιο στην τρόικα, ενώ τόνισε ότι είναι αβέβαιο κατά πόσον θα οδηγηθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για εξυγίανση των τραπεζών.

«Δεν είναι βέβαιο», είπε, «επεξεργαζόμαστε διάφορα σχέδια».

Ο κ. Σταυρινάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Κύπρος θα βγει από την κρίση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: