19/3/13

Πανευρωπαϊκή η πτώση πωλήσεων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο


Συνέχισαν να μειώνονται και τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις  καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πέφτοντας κάτω από το όριο των 800.000, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).
Η μείωση υπολογίζεται στο 10,5% σε διάστημα ενός χρόνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης.
Η Βρετανία είναι η μόνη χώρα στην οποία οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων αυξήθηκαν (ποσοστό 7,9%), σε όλες τις άλλες μεγάλες αγορές, όπως Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, οι πωλήσεις υποχωρούν υπογραμμίζει η ACEA. Τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς το ποσοστό μείωσης ήταν 9,5%.
Μετά το μαύρο 2012, στη διάρκεια του οποίου οι πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων ήταν οι χαμηλότερες των 15 τελευταίων ετών, δεν προβλέπεται ανάκαμψη παρά μόνο την επόμενη χρονιά.
Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται, εκτός από τη νοτιοκορεατική Hyundai (+2%) και τις ιαπωνικές Mazda (+6,1%) και Honda (+20,7%), όμως το ποσοστό που καλύπτουν στην ευρωπαϊκή αγορά είναι μόλις 1%.
Αντίθετα, η γερμανική Volkswagen, οι γαλλικές PSA Peugeot Citroën και Renault, η αμερικανική General Motors και η ιταλική Fiat σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους από 7% ως 21%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: