23/3/13

Η μεγάλη απόδραση των έντεκα. Αναμένουμε συγχαρητήρια ανακοίνωση από τΣυριζα Δημαρ, κτλ για την επιτυχημένη απόδραση των συντρόφων από τις κατοχικές φυλακές Τρικάλων


Μόλις λίγο πριν τις 10 το πρωί του Σαββάτου κατάφεραν οι αρχές ασφαλείας να ελέγξουν τους κρατούμενους στις φυλακές Τρικάλων, δηλαδή πάνω από 12 ώρες από τη στιγμή που άρχισε η επιχείρηση ομαδικής απόδρασης αλλοδαπών κρατουμένων εν μέσω διασταυρούμενων πυρών προς τους εξωτερικούς φρουρούς.

Η καταμέτρηση , σύμφωνα με πληροφορίες, που έγινε εφικτό να πραγματοποιηθεί μετά από τόσες ώρες, ήρθε να δώσει υπόσταση στο τίτλο της περίφημης κινηματογραφικής ταινίας "η μεγάλη απόδραση των 11" , αφού έδειξε πώς μέσα στη νύχτα έφυγαν τελικά από τις φυλακές 11 κρατούμενοι!!! Αριθμός ρεκόρ ακόμα και για τα δεδομένα των ελληνικών φυλακών που είχε να δει τέτοιο εύρος απόδρασης εδώ και δεκαετίες. Η κατάσταση τελικά ελέγχθηκε μετά την είσοδο ισχυρών δυνάμεων των ΕΚΑΜ και την προσπάθεια να ελεγχθούν κρατούμενοι με όπλα που βρίσκονταν έξω από τα κελιά τους . Το ζητούμενο είναι πως και αυτοί, εντός φυλακών δηλαδή είχαν οπλισμό, όπως φαίνεται.
Η κατάσταση παρέμενε εκτός ελέγχου όλη τη νύχτα καθώς μετά τη οργανωμένη επίθεση στις εξωτερικές φρουρές, που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί σοβαρά ένας φύλακας και να ελαφρότερα ένας ακόμη, επιχειρήθηκε απόδραση από ομάδα αλλοδαπών κρατουμένων που ανέβηκαν με σκοινιά στη στέγη.

Ανεπίσημες πληροφορίες, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ενημερώνει επισήμως, αναφέρουν πως οι κρατούμενοι εντός των φυλακών είχαν όπλα και πυροβολούσαν,  γεννώντας τεράστια ερωτήματα για την ασφάλεια των φυλακών, η οποίες αποδεικνύονται, σε μια τέτοια περίπτωση "τρύπιες".
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα βαν πλησίασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ τις εξωτερικές φρουρές και οι επιβαίνοντες έριξαν ριπές πυροβολισμών προς τους φρουρούς. Όπως λένε πηγές των φυλακών, δυο εξωτερικοί φρουροί τραυματίστηκαν, ο ένας στην κοιλιά πιο σοβαρά. Ταυτόχρονα μέσα από τις φυλακές κρατούμενοι φέρονται να έκοψαν τα κάγκελα και να ανέβηκαν στην ταράτσα ενώ πιθανόν και αυτοί άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών.

Όπως φαίνεται πρόκειται για συντονισμένη επιχείρηση σε βάρος των φυλακών, οι οποίες πριν από ένα ακριβώς μήνα είχαν καταφέρει να σταματήσουν την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. Μάλιστα από πυρά των εξωτερικών φρουρών είχε τραυματιστεί ο κατάδικος, ενώ δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί κάποιων πως πιθανόν οι δυο υποθέσεις συνδέονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: