10/12/12

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη

Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργου Σκυλογιάννη και Γιάννη Ευαγγελινέλη τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη, ζήτησαν σήμερα, Δευτέρα, οι οικείοι των δυο άτυχων αστυνομικών, κατά την έναρξη της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

Οι συγγενείς κρατώντας φωτογραφίες των δυο αδικοχαμένων αστυνομικών επιτέθηκαν φραστικά στους κατηγορουμένους και ζήτησαν να τους επιβληθεί η εσχάτη των ποινών.

Η δίκη ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση 20χρονου κατηγορουμένου στην υπόθεση. Ο 20χρονος ενώ είχε απαλλαγεί για την υπόθεση ληστείας που είχε προηγηθεί της δολοφονίας των δυο αστυνομικών με απόφαση δικαστηρίου, αποφυλακίστηκε ένα περίπου  μήνα νωρίτερα από τη λήξη του 18μηνου (ανώτατου ορίου προφυλάκισης) και για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας. 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά από εισαγγελικές έρευνες που έγιναν για τις συνθήκες αποφυλάκισής του, διαπιστώθηκε ότι ουδείς ευθύνεται πλην δυο σωφρονιστικών υπαλλήλων στους οποίους αποδόθηκε αμέλεια.

Ο 20χρονος κατηγορούμενος ήταν παρών στο δικαστήριο, δήλωσε αθώος αρνούμενος ότι δεν έχει λάβει μέρος στη στυγερή δολοφονία.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων κάθονται συνολικά 15 άτομα που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Κατηγορίες για τη διπλή δολοφονία στου Ρέντη αντιμετωπίζουν τέσσερις κατηγορούμενοι. Ο ένας από αυτούς μάλιστα έχει διαφύγει της σύλληψης.

Η δίκη συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: