22/12/12

Οι υπερασπιστές των κουκουλοφόρων, που ευθύνονται για τον θάνατο 4 ατόμων στην Marfin, ξαναχτυπούν


Αντιδρώντας στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ονομάζει «κοινωνικό χώρο» τη βίλα Αμαλίας και επιτίθεται στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της ολοκληρωτισμό εμμέσως δε και «ειδική σχέση» με την Χρυσή Αυγή.
«Το σκιάχτρο του ολοκληρωτισμού, έβαλε ξανά τα καλά του για να προστατέψει την κοινωνία από την ανομία και τους ταραξίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία του Συνασπισμού και προσθέτει:
«Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι ένα χώρος που βρίσκεται για χρόνια στο στόχαστρο των νεοναζί, εκκενώνεται μια μέρα μετά την καταψήφιση από την τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή, της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διελεύκανση του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ. Aπ'ό,τι φαίνεται ανάμεσα σε κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή, οι “χάρες” επιστρέφονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Εντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα “κλαψουρίζουν”, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη Βίλα Αμαλίας. Για ένα μπορούν οι υπερασπιστές της ανομίας να είναι βέβαιοι: 'Ότι η τρομοκρατία, σαφώς και δεν θα περάσει».
Στη νεολαία του Συνασπισμού απάντησε και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Είναι να απορεί κανείς για το πως ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών «μολότοφ» περιγράφεται σαν... «κοινωνικός χώρος», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Η ελληνική κοινωνία και κρίση έχει και γνώση για το τι συμβαίνει στους χώρους των καταλήψεων δημοσίων κτιρίων. Γνωρίζει επίσης ποιος συναγωνίζεται το άλλο άκρο στην άσκηση βίας, ποιος είναι θαυμαστής, ακόμη και σήμερα, αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων και ποιος φαντασιώνεται την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Τα υπόλοιπα ανήκουν στο χώρο της παράνοιας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: