24/12/12

Παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων το 2012

Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 80 εκατομμύρια, σύμφωνα με την εταιρεία προβλέψεων LMC Automotive, για πρώτη φορά στα χρονικά. Σε αυτό συνέβαλε η αύξηση των πωλήσεων στην Αμερική αλλά και στην Ιαπωνία. Αντίθετα, οι πωλήσεις στην Ευρώπη μειώθηκαν. Πάντως το μυστικό κρύβεται στην αμερικάνικη αγορά. Είναι τόσο μεγάλη, που η διψήφια αύξηση των πωλήσεων είναι αρκετή ώστε να παρασύρει ολόκληρο τον πλανήτη! Εκεί η Toyota είχε αύξηση των πωλήσεων κατά 29% σε σύγκριση με το 2011, ενώ αντίστοιχα η αύξηση στην Ιαπωνία τον ίδιο μήνα άγγιξε το 41%.
Πρώτη εταιρεία παγκοσμίως η Toyota με πωλήσεις στα ¾ της χρονιάς στα 7,4 εκατομμύρια. Για τη δεύτερη θέση γίνεται μεγάλη μάχη μεταξύ της GM και του group VW. Οι πωλήσεις της GM βρίσκονται στα 6,95 εκατομμύρια με τις αντίστοιχες της VW να βρίσκονται στα 6,9 εκατομμύρια.

Η Toyota ήδη σκέφτεται τη διατήρηση των πωλήσεων στα ίδια μεγέθη για το 2013 και αυτό θα επιτευχθεί με την παρουσίαση μοντέλων μαζικής παραγωγής όπως η νέα Corolla.


Στο μέτωπο της GM υπάρχει μια αύξηση που φτάνει το 2,5% και όλα δείχνουν πως η φετινή χρονιά θα αποτελέσει ρεκόρ μετά το2007 και τα 9,37 εκατομμύρια πωλήσεις.

Ο τρίτος διεκδικητής, το VW group, ανακοίνωσε πως ήδη από τον Νοέμβριο έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις του 2011, που αποτελούσαν ρεκόρ και που έφταναν τις 8,36 εκατομμύρια! Το VW group βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με πολλά έσοδα και φρέσκιες τεχνολογίες. Σκοπός τους είναι μέχρι το 2018 να γίνουν παγκοσμίως η νούμερο 1 εταιρεία σε πωλήσεις και αυτό είναι μια φιλοδοξία που έχει πολύ σοβαρά επιχειρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: