14/12/12

Κύμα συλλήψεων για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

Κύμα συλλήψεων στο πλαίσιο μιας γιγαντιαίας δικαστικο-αστυνομικής επιχείρησης για την υπόθεση της Proton Bank με κεντρικό πρόσωπο τον κρατούμενο στον Ευαγγελισμό επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Πέμπτης. 

Μετά την αιφνιδιαστικήσύλληψη του γνωστού επιχειρηματία στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη με ένταλμα σύλληψης της 2ης ειδικής ανακρίτριας, το βράδυ συνελήφθησαν με την ίδια διαδικασία τρία υψηλόβαθμα  -πρώην- στελέχη της τράπεζας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ όλα δείχνουν πώς έπεται συνέχεια. Ειδικότερα, πρόκειται για τους κ.κ. Αν. Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίντζα, Δ. Σαραμαντή. 

Την ίδια στιγμή έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για το στενό συνεργάτη του κ. Λαυρεντιάδη Πέτρο Κυριακίδη, τον οποίο η αστυνομία αναζήτησε στην οικία του χωρίς να τον εντοπίσει και ως εκ τούτου καταζητείται, ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για την Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου η οποία ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της Proton Bank. 

Πληροφορίες αναφέρουν πώς η ανακρίτρια έχει εκδώσει κι άλλα εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο μιας επιχείρησης - μαμούθ, από αυτούς που τον τελευταίο χρόνο βλέπουμε στην Ελλάδα (υπόθεση Τσοχατζόπουλου, Energa κλπ). 

Για την υπόθεση, που σχετίζεται με τα αποκαλούμενα επισφαλή δάνεια που χορηγούσε η τράπεζα την περίοδο που πρόεδρος του ΔΣ ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης, κατηγορούνται για σειρά κακουργημάτων 27 συνολικά πρόσωπα, ενώ το συνολικό σχηματικό ποσό των επισφαλών δανείων που φέρονται να δόθηκαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία, αγγίζει τα 701 εκατ. ευρώ.

Στον Ευαγγελισμό
Ο κ. Λαυρεντιάδης μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς επικαλέστηκε αδιαθεσία λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει από μικρός. Το γεγονός αυτό, κατά πληροφορίες, ουδόλως επηρεάζει την διαδικασία καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί η ανακρίτρια να μεταβεί στο νοσοκομείο και να ληφθεί η απολογία του επιχειρηματία, ώστε να αποφασιστεί η προσωρινή του κράτηση ή όχι.

Πάντως κατά τον έλεγχο στο σπίτι του βρέθηκαν χαρτοκιβώτια με πολλά χρήματα (φήμες λένε για πάνω από 400.000 ευρώ), εκατοντάδες μικρά κουτάκια με πανάκριβα κοσμήματα, θωρακισμένα αυτοκίνητα κλπ. τα οποία κατασχέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: