22/12/12

Αίτημα ένταξης στο άρθρο 99 από την Αγνό


Λύση επιβίωσης στις διατάξεις του άρθρου 99 αναζητά η γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλονίκης Αγνό, που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο αίτημα ένταξης στη διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της, όπως προβλέπει το σχετικό άρθρο του πτωχευτικού κώδικα.
Παράλληλα, η Αγνό, που από το 2003 βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Ομίλου Κολιός, κατέθεσε και αίτηση προσωρινών μέτρων προστασίας από τους πιστωτές της, το οποίο, ωστόσο, απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.
Η εταιρεία ταλανίζεται από συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις και σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, με συνέπεια να παρουσιάζει καθυστερήσεις μηνών στην πληρωμή των παραγωγών, αλλά, κατά καιρούς, και στην καταβολή δεδουλευμένων προς το προσωπικό της.
Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας της Direction Business Reports για τις 149 μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις τροφίμων, η Αγνό Βιομηχανία Γάλακτος ΑΕ, παρότι έκλεισε τη χρήση του 2011 με αύξηση τζίρου 8%, στα 67,55 εκατ. ευρώ, κατέγραψε στην περσινή χρήση ζημίες 6,98 εκατ. ευρώ, από 6,2 εκατ. ευρώ το 2010.
Το μερίδιο αγοράς
Βάσει στοιχείων της Symphony IRI, το μερίδιο αγοράς της ΑΓΝΟ στα γαλακτοκομικά, με βάση τον όγκο πωλήσεων πανελλαδικά, από 1,3% το 2010 έφθασε το 1,7% το 2011, για να προσγειωθεί ξανά στο 1,2% στο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: