25/10/11

Πουλήστε περιουσία για να πληρώσετε συντάξεις


Να πουλήσουν την ακίνητη και κινητή περιουσία τους θα αναγκαστούν όσα ταμεία δεν μπορούν να καλύψουν τις συντάξεις, μετά το μεγάλο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, Ηλ. Πλασκοβίτης η εξαίρεση των ταμείων από το κούρεμα είναι ακόμη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο υπογράμμισε πως: Ακόμα και αν συμπεριληφθούν αυτό που έχει σημασία, είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφεθούν μόνα τους να βρουν λύση. Θα ανακεφαλαιοδοτηθούν".

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε όμως ότι ενδεχομένως να χρειαστεί και πώληση περιουσιακών στοιχείων των ταμείων. "Σε μια δύσκολη ώρα, ενδεχομένως να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων. Πιθανότατα κάποια περιουσιακά στοιχεία πρέπει να ρευστοποιηθούν για να συμπληρώσουν τις ανάγκες για καταβολή συντάξεων" είπε ο γενικός γραμματέας και πρόσθεσε ότι ορισμένα ταμεία θα πρέπει να κινηθούν άμεσα.

Η κυβέρνηση προτιμά μεγάλο κούρεμα

Αναφερόμενος στο ύψος του κουρέματος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προτιμά όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, όμως αυτό που έχει σημασία είναι οι όροι και η διάρκεια.

Στα σενάρια για αυξημένη εποπτεία, τόνισε ότι "η χώρα θα βρίσκεται υπό επίβλεψη" και είπε ότι είναι ήδη αντιπρόσωποι στη χώρα που παίρνουν τα στοιχεία. "Αν θα έρθουν 2 - 3 ακόμη που θα κοιτούν τα στοιχεία με λεπτομέρεια τι θα αλλάξει;" είπε μιλώντας στη ΝΕΤ.

Στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου οι μειώσεις από το ενιαίο μισθολόγιο

Σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο, ο γενικός γραμματέας επεσήμανε πως θα εφαρμοστεί από τις 15 Νοεμβρίου, άρα οι μειώσεις στους μισθούς θα εμφανιστούν στην προκαταβολή του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: