29/10/11

Πάνω από 6% το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων στην Ιταλία


Πάνω από το 6% ανήλθε το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία ιταλικών 10ετών ομολόγων, για πρώτη φορά από την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη.

Πρόκειται για την πρώτη δημοπρασία κρατικών τίτλων που πραγματοποιείται μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Μάλιστα, οι αναλυτές ανέμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκδοση των ιταλικών ομολόγων προκειμένου να δουν την αντίδραση της αγοράς στη συμφωνία.

Το επιτόκιο για τα ιταλικά ομόλογα λήξεως το Μάρτιο του 2022 διαμορφώθηκε στο 6,06% από 5,86% που ήταν στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα. Εν τω μεταξύ, το επιτόκιο για τα τριετή ομόλογα ανήλθε στο 4,93% - το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2000 - έναντι 4,68% πριν από ένα μήνα.

Μετά τα αποτελέσματα της δημοπρασίας, διευρύνθηκαν οι απώλειες στο ιταλικό χρηματιστήριο, ενώ σε αρνητικό έδαφος πέρασαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. «Η πίεση προς την Ιταλία να επιλύσει τα προβλήματα με το χρέος της αυξάνεται. Οι αγορές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικές με την Ιταλία», σχολίασε αναλυτής της DZ Bank στη Φρανκφούρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: