26/10/11

Διέκοψαν την σύνταξη σε ομογενείς Βορειοηπειρώτες και την συνεχίζουν σε Πακιστανούς


Σε διακοπή της σύνταξης προχώρησε ο ΟΓΑ σε 3.050 περιπτώσεις ομογενών από την Αλβανία, επειδή δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν μέσα στη νόμιμη προθεσμία. Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη.
Στο έγγραφο του ο Γιώργος Κουτρουμάνης θυμίζει ότι ο ΟΓΑ χορηγεί συντάξεις σε ασφαλισμένους του, Έλληνες και αλλοδαπούς, εφ’ όσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Όπως ενημερώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, "με αφορμή το νέο τρόπο πληρωμής όλων των παροχών του ΟΓΑ μέσω τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και την ανάγκη επικαιροποίησης του Μητρώου Συνταξιούχων Ομογενών Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, διενεργείται απογραφή και έλεγχος όλων των συνταξιούχων της κατηγορίας αυτής με χώρα γέννησης την Αλβανία".

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επικαλούνταν καταγγελίες για «παράνομη είσπραξη συντάξεων του ΟΓΑ από λαθρομετανάστες». Παρέθετε μάλιστα και 15 ονοματεπώνυμα αλλοδαπών (Πακιστανών) που λαμβάνουν συντάξεις του ΟΓΑ, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις για τους οποίους δεν υπήρξε απάντηση από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: