26/10/11

Επίθεση Αναστασιάδη κατά Χριστόφια


Δριμεία επίθεση εναντίον του προέδρου Χριστόφια εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Τον κατηγόρησε για «αλαζονεία της εξουσίας και ότι επέδειξε ασέβεια στους θεσμούς».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη ακόμη και μετά τον ξεκάθαρο καταλογισμό της από την Επιτροπή Πολυβίου, που ο ίδιος διόρισε, «αποτελεί κατάφωρη ασέβεια στους θεσμούς και την κοινωνία».

Κατάπληκτη η κυπριακή κοινωνία, πρόσθεσε, παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αγνοεί τους θεσμούς που και ο ίδιος εμπιστεύτηκε.

Παρακολουθεί, συνέχισε, «τις απανωτές υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, αλλά και τα σκάνδαλα που διαδέχονται το ένα το άλλο».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι τα τετελεσμένα της εισβολής «παγιώνονται χωρίς να διαφαίνεται προοπτική λύσης». Ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου, είπε, περιφρονείται κατά τον χείριστο τρόπο, κάτω μάλιστα από κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας.

Μιλώντας σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, που ασχολήθηκε με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτές αποτελούν ευκαιρία για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα κόμματα, η οποία έχει πληγεί, όπως ανέφερε, από τις παραλείψεις της σημερινής κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: