27/10/11

Ακραία τα σενάρια της Τρόικας για την Ελλάδα


Spreads.gr
ΑΛΦΑ
Αγοράστε στο
1,052
ή πουλήστε στο
1,038
Υπερβολικές χαρακτηρίζει τις εκτιμήσεις και τις υποθέσεις της Τρόικας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών.

Η έκθεση της Τρόικας στην οποία υποβαθμίζονται οι προβλέψεις ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα έρχεται σε αντίθεση με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας.

Σύμφωνα με την Alpha Bank η έκθεση της Τρόικας “αγνοεί” την επικείμενη επιτάχυνση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 με απορρόφηση επιχορηγήσεων ύψους 15 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τις επενδύσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν με ΣΔΙΤ στην ενέργεια, στα λιμάνια, στα περιφερειακά αεροδρόμια, στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, στους μεγάλους χώρους αναψυχής κλπ.

Επίσης, σύμφωνα με την Alpha η έκθεση της τρόικας λανθασμένα θεωρεί, βάσει των όσων αναφέρει, ότι η ελαστικοποίηση της ελληνικής αγοράς εργασίας και η δραστική μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος δεν θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

“Είναι προφανές ότι οι υποθέσεις και τα στοιχεία αυτά δεν στηρίζονται σε κάποιο ιστορικό προηγούμενο σε κάποια οικονομία παγκοσμίως. Ενδεχομένως αποτελούν ένα ακραίο σενάριο, στο οποίο η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση είναι δυσδιάκριτη αλλά τότε θα έπρεπε να παρουσιάζεται ευδιάκριτα ως τέτοιο ακραίο σενάριο”, αναφέριε η τράπεζα στο οικονομικό της; δελτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: