28/8/11

Νίκη για Vettel στο Spa


Την πρώτη του νίκη της καριέρας του στο βελγικό GP πανηγύρισε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Σεμπάστιαν Φέτελ την Κυριακή (28/8) στην ηλιόλουστη πίστα του Σπα, επιστρέφοντας στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου έπειτα από τρεις αγώνες.

Το 1-2 της Red Bull συμπλήρωσε ο Μαρκ Ουέμπερ, ενώ ο Τζένσον Μπάτον έκανε εκπληκτικό αγώνα και έφερε την McLaren στο πόντιουμ, παρότι ξεκίνησε από την 13η θέση.

Απογοήτευση στο τέλος για τον Φερνάντο Αλόνσο της Ferrari, ο οποίος ήταν δεύτερος στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας, αλλά ο ρυθμός του με τη μέση γόμα δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικός, γεγονός που του κόστισε δύο θέσεις από τους Ουέμπερ και Μπάτον.

Με σχεδόν ιδανικό τρόπο γιόρτασε ο Μίκαελ Σουμάχερ την 20ή επέτειο από το ντεμπούτο του στην F1. Ο γερμανός θύμισε τον Σούμι από τα παλιά, καθώς κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση μπροστά από τον team mate του στην Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, κι ενώ είχε εκκινήσει τελευταίος.

Την βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Αντριαν Σούτιλ (Force India), Φελίπε Μάσα (Ferrari), Βιτάλι Πετρόφ (Renault) και Πάστορ Μαλντονάντο (Williams).

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος τέθηκε εκτός αγώνα στον 13ο γύρο ύστερα από μια σύγκρουση με τον Καμούι Κομπαγιάσι, που έστειλε την McLaren στις μπαριέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: