30/8/11

Πληρώνουν όσοι δεν προσκύνησαν


«Παλιά καραβάνα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Πέτρος Θεοδωρίδης, ξέρει καλά τα κατατόπια, περνώντας από ηγετικές θέσεις φορέων και όντας πρόεδρος κάποτε του Ηρακλή και τώρα του Πανσερραϊκού.

Εξαλλος ων με τις εξελίξεις που φέρνουν την ομάδα του μία «μέσα» στη Σούπερ Λίγκα, μία «έξω», ο διοικητικός ηγέτης των Σερραίων δεν κρύβει την αποφασιστικότητά του να «κυνηγήσει» την υπόθεση μέχρι τέλους...

«Μη νομίζει ο κόσμος ότι κάναμε πίσω», λέει στην «Ε» σχετικά με την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων στα πολιτικά δικαστήρια και των αιτήσεων αναίρεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. «Εμείς ζητήσαμε αναβολή για να προσθέσουμε τα νέα στοιχεία που προέκυψαν μετά τις αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας στο δικόγραφό μας, αλλά δεν μας την έδωσαν! Αποσύραμε, λοιπόν, το δικόγραφό μας και επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε. Δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Πώς κρίνετε την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έναρξη του πρωταθλήματος;

«Είναι ξεφτίλα για το ποδόσφαιρό μας ότι ξεκινήσαμε ένα πρωτάθλημα χωρίς να ξέρουμε όλες τις ομάδες, ότι δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για ξεκάθαρα πράγματα, φοβούμενοι ίσως συνέπειες οικονομικές. Δείτε τι έκαναν οι Τούρκοι. Μέσα σε ένα μήνα έβαλαν προέδρους πανίσχυρους στη φυλακή, πέταξαν τη Φενερμπαχτσέ, που κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια, εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, για την ίδια υπόθεση. Εμείς εδώ κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας».

Τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πώς έφτασε σε αυτό το σημείο, ύστερα από τόσα χρόνια προσπάθειας για πρόοδο και εξυγίανση των ομάδων;

«Φαίνεται πως κάποιοι επιμένουν να κοιτούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα και όχι το καλό το ποδοσφαίρου. Εχει δημιουργηθεί μια ομάδα παραγόντων και ομάδων που ασχολείται μόνο με το πώς θα είναι οι ίδιοι κερδισμένοι, και οι υπόλοιποι την "πληρώνουν" με διάφορους τρόπους. Δεν βλέπετε ποιοι έμειναν "απ' έξω" απ' την όλη ιστορία και την "πληρώνουν"; Αυτοί που δεν "ακούγονται" στις συνομιλίες για τα στημένα, χωρίς να λέω ότι όλοι οι άλλοι έχουν εμπλοκή. Ο Ηρακλής, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός. Στις συνομιλίες δεν ακούγονται παράγοντες άλλων ομάδων που λένε να πέσουν αυτοί (σ.σ. Ηρακλής); Πιο ξεκάθαρο γίνεται;».

Ναι, αλλά ξεκίνησε μια διαδικασία κάθαρσης με τις διώξεις. Θα ολοκληρωθεί, πιστεύετε;

«Κατ' αρχήν η διαδικασία των διώξεων δεν έπρεπε να σταματήσει λόγω του καλοκαιριού! Τι πάει να πει να πάρουν οι δικαστές άδεια; Ας την έπαιρναν πιο μετά, ας τους αντικαθιστούσαν άλλοι. Ετσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και βλέπετε ότι κάποιοι πάνε να θέσουν και τη Δικαιοσύνη προ τετελεσμένων γεγονότων. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, μετά υπάρχουν νομικά περιθώρια για να το... ξαναξεκινήσεις; Τελείωσε...».

Ειπώθηκε όμως ότι κι εσείς φοβηθήκατε τις απειλές της ΕΠΟ και γι' αυτό αποσύρατε την αίτηση αναίρεσης απ' το Διαιτητικό και τα ασφαλιστικά μέτρα απ' τα πολιτικά δικαστήρια...

«Κατ' αρχήν, καταθέσαμε (σ.σ. την Παρασκευή) νέα αίτηση αναίρεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Την προηγούμενη δεν την αποσύραμε γιατί φοβηθήκαμε κάποιον. Δεν έχουμε κανέναν να φοβηθούμε, αντίθετα μας φοβούνται! Την αποσύραμε γιατί ζητήσαμε αναβολή ώστε να συμπεριλάβουμε νέα στοιχεία στο φάκελό μας, αφού άλλαξαν τα γεγονότα μετά την απόφαση της Σούπερ Λίγκας. Δεν το δέχτηκε αυτό το δικαστήριο, και αποσύραμε το δικόγραφο, δεν αποσυρθήκαμε απ' την υπόθεση. Και γι' αυτό επανήλθαμε.

Για τα πολιτικά δικαστήρια, αφού πάρθηκε η απόφαση για τον Βόλο και την Καβάλα να μη γίνουν οι αγώνες τους, δεν είχαμε λόγο να υποστηρίξουμε τα ασφαλιστικά μέτρα».

Σε τι ελπίζετε, πλέον, με αυτές τις κινήσεις κι ενώ το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει;

«Ελπίζουμε αυτό το σκάνδαλο κακοδικίας να διορθωθεί, όσο γίνεται. Εδώ ο υπουργός Πολιτισμού, ο κ. Γερουλάνος, σχολίασε τις αποφάσεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας, εμείς θα μείνουμε έτσι; Οι ομάδες πρέπει να κινούνται για το καλό του ποδοσφαίρου, όχι για το δικό τους καλό μόνο, γιατί μακροπρόθεσμα βλέπετε τι γίνεται αν ο καθένας κοιτάει την πάρτη του».

Πώς κρίνετε τη στάση των φορέων του ποδοσφαίρου σε όλες αυτές τις εξελίξεις;

«Η ΕΠΟ δεν έκανε καμία παρέμβαση, ενώ έπρεπε να βγει μπροστά και να ζητήσει να προχωρήσει η κάθαρση. Αντίθετα με τη στάση της έδειξε πως δεν θέλει να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Στην περίπτωση του ΟΦΗ, στην εκδίκαση της υπόθεσής του, πήγε ο νομικός της ΕΠΟ, ο κ. Κουρίδης; Οχι, σας πληροφορώ ότι δεν πήγε. Στη δική μας και του Ηρακλή ήταν εκεί και μάλιστα έδωσε τον καλύτερό του... εαυτό για να δικαιωθούν, ποιοι; Η Δόξα Δράμας που οι άνθρωποι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει προετοιμασία; Αυτή η ομάδα θα παίξει Σούπερ Λίγκα; Αύριο (σ.σ. σήμερα), 29 του μήνα, έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει προπονήσεις, μια μέρα μετά τη... σέντρα! Σοβαροί να είμαστε...

Η Σούπερ Λίγκα έπρεπε να ενημερώσει για τις ανακοινώσεις και την αλλαγή στην προκήρυξη και δεν ξέρω αν αυτό που γίνεται είναι νόμιμο. Με αυτά τα τεχνάσματα δεν πάει μπροστά το πρωτάθλημα. Υποτίθεται ότι είμαστε όλοι μαζί, αλλά αν κάποιοι κρίνουν ότι πρέπει να κινούνται μόνοι τους, τότε θα κριθούν αναλόγως».

Πώς να αντιμετωπίσει με όλα αυτά ο Ελληνας φίλαθλος το πρωτάθλημα;

«Ο κόσμος, είμαι βέβαιος, έχει ήδη αηδιάσει με όλα αυτά. Με το παραμικρό λανθασμένο σφύριγμα, ανθρώπινο λάθος, ενός διαιτητή θα έχουμε άσχημα προβλήματα. Δεν πρόκειται να τα συγχωρήσει ο κόσμος με όλα αυτά που ακούστηκαν απ' το σκάνδαλο των στημένων».

Ο Πανσερραϊκός τι μπορεί να περιμένει, καθώς μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο;

«Ο Πανσερραϊκός θα ανάψει μια... λαμπάδα (σ.σ. γελάει) στο μπόι του και θα παρακαλά να παίξει εκεί που πρέπει να παίξει. Δεν έχουμε καταθέσει ούτε ένα συμβόλαιο ούτε μια μετεγγραφή, γιατί δεν ξέρουμε πού θα παίξουμε. Ετοιμαζόμαστε, για κάθε περίπτωση, αλλά ακόμη δεν έχουμε δηλώσει κανέναν!».

Σε τέτοιες στιγμές ο Πέτρος Θεοδωρίδης τι εύχεται;

«Να βρω επιτέλους τον τρόπο να απεμπλακώ απ' το ποδόσφαιρο και να φύγω απ' όλο αυτό το αλαλούμ που μας κάνει ζημιά σε όλα τα επίπεδα. Αυτή είναι η επιθυμία μου, να φύγω απ' αυτό το ποδόσφαιρο. Το πρωί μάς λένε παίζετε στη Σούπερ Λίγκα, το απόγευμα στη Β' Εθνική και το βράδυ πάλι στη Σούπερ Λίγκα. Και την άλλη μέρα πάλι στη Β' Εθνική. Δεν το θέλω αυτό το τρελοκομείο!».

http://www.enet.gr/?i=news.el.podosfairo&id=305100

Δεν υπάρχουν σχόλια: