24/8/11

Ξηλώνεται το ενιαίο μισθολόγιο πριν καν ξεκινήσει...Μυστική συμφωνία με εφοριακούς & τελωνειακούς για τις αποδοχές τους


"Ξήλωμα" του νέου μισθολογίου πριν από την εφαρμογή του και αλυσιδωτές αντιδράσεις στον χώρο των δημοσίων υπαλλήλων σηματοδοτεί η συμφωνία μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των εφοριακών και τελωνειακών για ειδική μεταχείριση του κλάδου στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι η μείωση των επιδομάτων θα γίνει σε βάθος επταετίας και θα καλυφθεί από αύξηση στον βασικό μισθό, καθώς και από την καταβολή επιπλέον ποσού ως προσωπική διαφορά.
Σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας των εφοριακών αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής για το θέμα του νέου μισθολογίου υπήρξε δέσμευση τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου όσο και από τον γενικό γραμματέα Ηλ. Πλασκοβίτη ότι με το νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξει νέα δραματική μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Επειτα από αυτό η ομοσπονδία αποφάσισε την αναστολή της προγραμματισμένης απεργίας για τις 23 και 24 Αυγούστου.
Αναφερόμενος στα σχετικά δημοσιεύματα ο υπουργός Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος είπε ότι "δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Θα πρέπει να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση. Αντιμετώπιση σε ενιαίο πλαίσιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών συνολικά. Δεν πιστεύω σε φήμες, ούτε ακούω φήμες. Να περιμένουμε να δούμε τη διατύπωση των προτάσεων από πλευράς της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, του κ. Βενιζέλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: