23/8/11

Ζημιές 5,1 δισ. ευρώ από την ανταλλαγή ομολόγων θα έχουν οι Ελληνικές τράπεζες


Σε 5,1 δισ. εκτιμά η Bank of America τις ζημιές 4 ελληνικών τραπεζών, από την διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, σε έκθεση που εξέδωσε για τον κλάδο στις 19 Αυγούστου. Η εκτίμηση αυτή ανέρχεται περίπου στο μισό των μέχρι τώρα εκτιμήσεων καθώς το καλύτερο σενάριο ήθελε οι ζημιές να φθάνουν τα 3,3 δισ. ευρώ και το χειρότερο 7,9 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο αναλυτής της BofΑ επισημαίνει ότι, τα αποτελέσματα των τραπεζών αναμένονται φτωχά και με ζημιές εξαιτίας δυο, κυρίως, λόγων: της εκροής 21 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις (10 κράτος, 1 εταιρείες και 9 νοικοκυριά), αλλά και της περαιτέρω πτώσης της αξίας των ενεργητικών, λόγω της μείωσης του ΑΕΠ. Η αμερικανική τράπεζα αναμένει υψηλότερες προβλέψεις στα αποτελέσματα εξαμήνου, αλλά και άνοδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σε ότι αφορά την διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων η BofΑ αναμένει ζημιές 748 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank, 1,1 δισ. ευρώ για την Eurobank, 1,8 δισ. ευρώ για την Εθνική και 1,1 δισ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς με το σύνολο για τις τέσσερις τράπεζες να φθάνει τα 5,1 δισ. ευρώ.

Έκθεση στα 10ετή
Σε ότι αφορά την έκθεσή τους σε ελληνικά ομόλογα, η BofΑ δημοσιεύει αναλυτικά την έκθεση τους σε όλα τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Εξ αυτών στα δεκαετή, η έκθεση είναι 411 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank, 1,7 δισ. ευρώ για την Eurobank, 2,1 δισ. ευρώ για την Εθνική και 397 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: