25/8/11

Κάνει πίσω ο Βενιζέλος για την «επαναδιαπραγμάτευση»


Υποβαθμίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσα διέρρευσαν χθες στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία προτίθεται να ζητήσει από την τρόικα επαναδιαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου, επικαλούμενος την επιδείνωση της ύφεσης.

"Όπως τόνισα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσα τη Δευτέρα 22.08.2011, ιδίως τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μία πάρα πολύ λεπτή και σκληρή διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει διεθνώς και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να δημιουργηθεί η αίσθηση της χαλάρωσης", δήλωσε σήμερα.

Όσον αφορά όσα ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός ανέφερε: "Αυτό που είναι προφανές είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν με την τρόικα τα μακροοικονομικά δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011 και επί τη βάση αυτών προφανώς θα αξιολογηθούν οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας".

Ιδιωτικοποιήσεις

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν από τα τεκταινόμενα στη συνεδρίαση του ΚΤΕ, ο Ευαγ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα ξεκινήσουν από τις μη εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες. Σήμερα, δήλωσε πως "προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, στην πρώτη αυτή φάση των ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνονται δικαιώματα και περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου τα οποία μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες, ενώ όπου συμμετέχει η παράμετρος της χρηματιστηριακής αξίας θα διαμορφωθούν μηχανισμοί ενσωμάτωσης μελλοντικών αναβαθμίσεων της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: