30/8/11

Προς έξοδο από το Android Samsung και LG


Καθώς μία μεγάλη εξαγορά (12,5 δισ. δολάρια) της Motorola Mobility από την Google βρίσκεται στα σκαριά, πολλές εταιρίες, ιδιαίτερα μικρότερες όπως η INQ, «τρέμουν» και σκέφτονται να αποχωρήσουν από την ομάδα των κατασκευαστών που χρησιμοποιούν λειτουργικό Android.

Δύο από αυτές τις εταιρίες είναι οι πλέον μεγάλες ανταγωνίστριες της Apple στο χώρο των smartphones, η Samsung και η LG.

Το έναυσμα δίνει η “εντολή” του υφυπουργού της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, ο οποίος τόνισε ότι «σε μακροχρόνιο επίπεδο, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στη Google».

Είναι προφανές ότι η εντολή έρχεται με φόντο την σχετικά μακρινή αλλά αρκετά μεγάλη πιθανότητα πως η Google θα εισέλθει στο χώρο των κατασκευαστών μέσω της εξαγοράς της Motorola Mobility, αφήνοντας έτσι εταιρίες που χρησιμοποιούν Android «στα κρύα του λουτρού», αφού λογικά πολλοί χρήστες θα προτιμήσουν την κατασκευάστρια, της οποίας το λογισμικό χρησιμοποιείται.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η Samsung και η LG θα υποφέρουν, αφού βασίζονται στην ποιότητα και δημοτικότητα του Android για να κονταροχτυπηθούν στα ίσια με την «ανώτερη» Apple ιδιαίτερα εάν θυμηθούμε πως το Android κατέχει το 53% της αγοράς.

Όλα τα στοιχεία μίλησαν για μία εξαγορά της Hewlett-Packard από τη Samsung, η οποία όμως διαψεύσθηκε από τους εκπροσώπους και των δύο εταιριών. Παρόλα αυτά η φήμη για την συνεργασία Samsung/LG και HP σε ό, τι αφορά το webOS, το αξιόλογο λειτουργικό της HP, είναι ακόμη εκεί έξω, προκαλώντας μία λογική απορία σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αφού ο πιθανός αυτός αντικαταστάτης του Android θα μπορούσε να ικανοποιήσει την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: