23/8/11

Στην διαπραγμάτευση με την τρόικα για την αποφυγή νέων μέτρων προσβλέπει ο Ε.Βενιζέλος


Πολιτική διαπραγμάτευση με την τρόικα, ώστε να επιτρέψει να κλείσει το έλλειμμα σε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ό,τι προβλέπεται (7,61%), προκειμένου να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα, πραγματοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, που συναντήθηκε χθες το βράδυ με το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα, επιθυμεί να μην λάβει νέα μέτρα, που θα χρειαστούν εφόσον η ύφεση θα ξεπεράσει κατά πολύ το προβλεπόμενο 3,8% και ίσως αγγίξει και το 5,2%. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα νέα μέτρα που θα χρειαστούν να ληφθούν θα ανέρχονται σε ένα ποσό, το οποίο θα ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ και ίσως αγγίξει και τα 4 δισεκατομμύρια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιδιώξει να πειστούν οι εταίροι να επιτραπεί ένα μεγαλύτερο έλλειμμα, ίσως και 8,5%, εφόσον και οι ίδιοι είναι συνυπεύθυνοι της απόκλισης του ύψους του ελλείμματος. Έτσι, κατ’ αυτόν τον τρόπο ή να μην χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα ή τα μέτρα αυτά να αφορούν μόνο κρατικές δαπάνες και υψηλά εισοδήματα, ώστε (όπως τουλάχιστον εκτιμούν στο οικονομικό επιτελείο) να είναι πολιτικά διαχειρίσιμα.

Άλλωστε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρά τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Real News ότι οι πολίτες «θέλουν αλλαγές και όχι εκλογές», επιθυμεί σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: