14/10/10

Επαναστατική εφαρμογή δύο Ελλήνων που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία των συσκευών με οθόνες αφής, εξαγοράστηκε από την Google


Επαναστατική εφαρμογή δύο Ελλήνων από τη Silicon Valley, που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία των συσκευών με οθόνες αφής, εξαγοράστηκε από την Google.

Πρόκειται για τους ιδρυτές της εταιρείας «BlindType», Κώστα Ελευθερίου και Πάνο Πετρόπουλο, δύο εξαδέλφια από την Ελλάδα, που αναζήτησαν την τύχη τους στη Silicon Valley, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

Με την εξαγορά αυτή, από την πιο διάσημη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, οι δύο Έλληνες, ηλικίας 26 και 38 ετών αντίστοιχα, πραγματοποίησαν ένα όνειρο άπιαστο για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία. Η επιτυχία τους μάλλον δεν είναι τυχαία, καθώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα επίκαιρο πρόβλημα που εμφάνιζαν οι οθόνες αφής των κινητών, τη λεγόμενη «αρρώστια των χονδρών δακτύλων».

Είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος όταν επιχειρεί να γράψει, ακόμα και το πιο σύντομο κείμενο, σε ένα touch screen κινητό, καθώς τα μικροσκοπικά πλήκτρα πάνω στην οθόνη είναι δύσκολα στο χειρισμό.

Ετσι το κείμενο να είναι συνήθως γεμάτο λάθη. Ομως, οι δύο νεαροί Ελληνες έδωσαν τη λύση στο πρόβλημα, με μία εντυπωσιακή εφαρμογή, που διορθώνει τυχόν λάθη στα μηνύματα των χρηστών κατά την πληκτρολόγηση.

Παράλληλα, «μαντεύει» και τη λέξη που θα ήθελε να γράψει κάποιος, ακόμα και όταν δεν βγάζουν κανένα νόημα όσα έχει πληκτρολογήσει. Το BlindType είναι ένα προϊόν που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην τεράστια βιομηχανία των συσκευών με οθόνες αφής, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Και πριν καν γίνει διαθέσιμο στο κοινό, ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος έφτιαξαν μια σελίδα στο internet στην οποία παρουσίαζαν το προϊόν τους. Μέσα σε ένα μόνο βράδυ η εφαρμογή τους ήταν πρώτη στις ειδήσεις ιστοσελίδων που ασχολούνται με την τεχνολογία. Ετσι, ήρθε και η εξαγορά από την Google.

Το ποσό της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό. Να σημειωθεί όμως ότι το λογισμικό T9, που διευκόλυνε την πληκτρολόγηση κειμένων στα κινητά προηγούμενης τεχνολογίας, είχε πουληθεί το 1999 έναντι 350 εκατ. δολαρίων.

Ο 26χρόνος Κώστας Ελευθερίου είναι επίσης ο δημιουργός και του iSteam, μιας από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του iPhone, την οποία έχουν «κατεβάσει» περισσότερα από τρία εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: