16/11/12

Στην Ελλάδα φέρνει μέρος της παραγωγής της η Unilever!

Την παραγωγή στην Ελλάδα 110 προϊόντων που μέχρι σήμερα παράγονται στο εξωτερικό αποφάσισε η Unilever, όπως  δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Η Unilever έχει αποφασίσει 110 διαφορετικοί κωδικοί, που παράγονταν στο εξωτερικό, να παράγονται στην Ελλάδα με αυτονόητες συνέπειες στην απασχόληση», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

H Unilever είναι μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες καταναλωτικών αγαθών με μεγάλη γκάμα επώνυμων προϊόντων στους τομέις των τροφίμων, των καθαριστικών και ειδών προσωπικής υγειηνής (π.χ Ultrex, Dove, Skip, Klinex, Lipton, Knorr). Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία παγκοσμίως στον κλάδο της, μετά την Procter & Gamble και τη Nestlé, σύμφωνα με τα περσινά στοιχέια.

Η πρωτοβουλία αυτή βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας στην Ελλάδα, παρουσία του κ. Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη η κυβέρνηση ενθαρρύνει και υποδέχεται θετικά τέτοιες πρωτοβουλίες από όπου και αν προέρχονται, ενώ στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα.

«Είναι σημαντική η στήριξη της απασχόλησης ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: