20/11/12

Νέα δημοσκόπηση. Καταλληλότερος ο Σαμαράς, δεν πείθει ο Τσίπρας. Ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή


Το γερό χαρτί της κυβέρνησης και της χώρας παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος, παρά τα σκληρά μέτρα που έχει κληθεί να λάβει, προηγείται στην ερώτηση για τον πιο κατάλληλο πρωθυπουργό με ποσοστό 44,5% σαν καταλληλότερος πρωθυπουργός και τον ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με ποσοστό 33%. Σε ποσοστό 21,1% δεν θεωρούν καταλληλότερο κανέναν από τους δύο σύμφωνα με την έρευνα της GPO.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,2% στην πρόθεση ψήφου (22,3%), η ΝΔ ακολουθεί με 20,1% ενώ την έκπληξη κάνει η Χρυσή Αυγή που ξεπερνά το 10% (συγκεκριμένα 10,3%) και είναι τρίτο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 5% και το ΚΚΕ με 4,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,2%
Ο υπουργός Οικονομικός, Γ. Στουρνάρας, παίρνει θετικές ψήφους από το 43% των πολιτών.
Αρνητικά κρίνει την προσπάθεια της κυβέρνησης το 62,9% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετα το 36,1% δίνει θετική ψήφο στην κυβέρνηση. Παράλληλα, το 43,9% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησε πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου με τους δανειστές, ενώ το 40% εκτιμά πως διαπραγματεύτηκε, αλλά όχι ουσιαστικά. Την άποψη πως η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε όσο καλύτερα γινόταν έχει 14,6%.
Το 83,3% εκτιμά πως τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση δεν θα είναι τα τελευταία, με το 15,2% να πιστεύει πως δεν θα παρθούν άλλα, ενώ το 77,9% θεωρεί πως αυτά δεν θα οδηγήσουν στην σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, με το 21,1 να έχει αντίθετη άποψη. Το 54,9% των πολιτών απάντησαν πως έχουν υποστεί μείωση στις αποδοχές του και δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες του, ενώ το 13,5% απαντά πως έχει μηδενικά εισοδήματα και βρίσκεται σε απόγνωση. Από την άλλη, το 29,1% των ερωτηθέντων απάντησε πως έχει υποστεί μείωση αλλά καλύπτει ακόμα τις ανάγκες του, ενώ μόλις το 2% δήλωσε πως δεν έχει δεχθεί μείωση στο εισόδημά του.
Είναι φανερό ότι είναι ακόμη ένα γκάλοπ που καταγράφει τη στιγμή. Παρ’ όλα αυτά το συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος κάνει υπομονή και περιμένει να δει αν θα αντιστραφεί το κακό κλίμα. Θετικό είναι ότι ο κόσμος δεν «τσιμπάει» ακόμη με τις απίστευτες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: