24/3/15

Ο ρόλος του σκιώδους Λεβέντ Σαδίκ!

Αποτελεί ένα από τα πλέον «σκιώδη» πρόσωπα των τουρκόφιλων μηχανισμών της Θράκης. Εμφανίζεται σπάνια, ωστόσο η επιρροή που ασκεί στους μουσουλμάνους είναι τεράστια. Ο γιος του «Ντενκτάς της Θράκης» Αχμέτ Σαδίκ, Λεβέντ, θεωρείται από πολλούς ο επόμενος ηγέτης του τουρκόφιλου Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας DEB, όταν εκείνο τα επόμενα χρόνια θα είναι αρκετά δυνατό ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό.

Η δυναμική του Λεβέντ Σαδίκ και οι περίπου 50.000 ψηφοφόροι που φέρεται ότι ελέγχει έκαναν τον Αντώνη Σαμαρά να του υποβάλει πρόταση για να είναι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη στις τελευταίες εκλογές, ωστόσο οι θυελλώδεις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος έφεραν την υπαναχώρηση.
Χαμηλό προφίλ
«Ο Λεβέντ αποτελεί ένα πρώτο δείγμα της νέας τουρκικής πολιτικής προπαγάνδας στη Θράκη. Είναι μορφωμένος, σοβαρός, δεν προκαλεί με τις εμφανίσεις του, κρατά χαμηλό προφίλ και μιλά μόνο σε τουρκικά ΜΜΕ υψηλής κυκλοφορίας. Ο πατέρας του, Αχμέτ, είναι και ''πατέρας'' του DEB, οπότε στο μέλλον η ηγεσία του κόμματος θα περάσει στον Λεβέντ. Τα ''γεράκια'' της ημισελήνου δεν θέλουν να τον ''κάψουν'', ενόσω το DEB δεν έχει ακόμη τη δύναμη που θέλουν» αναφέρει πηγή της«δημοκρατίας».

«Είμαι ιδρυτής των τμημάτων νεολαίας του DEB. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει στα σχέδιά του. Το κόμμα DEB είναι το μόνο επίσημο κόμμα των Τούρκων της δυτικής Θράκης» ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μπιρλίκ» ο Λεβέντ.
Πριν από λίγες ημέρες, η πατριωτική παράταξη «Σπάρτακος» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον ρόλο του, κάνοντας λόγο για σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντά μας. «Η απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας Μπασμάς Θράκης Α.Ε. να τοποθετήσει τον Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ ως μάνατζερ θεωρούμε ότι είναι μια οικονομική πρωτοβουλία που έχει και άλλες πλευρές, πολιτικού και εθνικού περιεχομένου. Είναι ο κληρονόμος του φανατικού βουλευτή που αναστάτωσε τη Θράκη πριν από 25 χρόνια. Η συνοδεία του υιού Σαδίκ κάθε χρόνο περιλαμβάνει υπουργούς της Τουρκίας. Το να παραδίνονται μετά το βαμβάκι και ο καπνός της περιοχής στα χέρια του σημαίνει ότι το σύνολο σχεδόν της πρωτογενούς εξαγώγιμης παραγωγής μας εξαρτάται από τις επιλογές κύκλων της γείτονος» αναφέρει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: