15/12/14

Όπου φύγει φύγει η Capital Group από την Ελλάδα

Μια το e mail από τις συναντήσεις Σταθάκη, Μηλιού στο Σίτι, μια η επίσπευση της προεδρικής εκλογής και η άνοδος του πολιτικού ρίσκου οδήγησαν την Capital Group σε δραστική μείωση των θέσεων που διατηρούν σε ελληνικές μετοχές τα υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιά της. Σημειωτέον ότι,  σύμφωνα με την αγορά, ο ξένος επενδυτικός κολοσσός αποτελεί τον μεγαλύτερο πωλητή στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Έτσι, η Capital προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε οριζόντιες πωλήσεις ελληνικών μετοχών, ακόμη και με ζημία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο ταχύτατο γκρέμισμα των αποτιμήσεων σε blue chips και mid caps.
Όπως προκύπτει από τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις, αλλά και από έγκυρες χρηματιστηριακές πηγές τα υπό διαχείριση επενδυτικά της κεφάλαια μείωσαν επιθετικά θέσεις σε Eurobank και Jumbo, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι κάτι αντίστοιχο έπραξαν και στους τίτλους των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Τα υπό διαχείριση κεφάλαια της Capital πούλησαν ως και τις 9 Δεκεμβρίου περίπου 81 εκατ. μετοχές Eurobank, ενώ σύμφωνα με την αγορά οι πωλήσεις συνεχίσθηκαν και στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις (10 - 12 Δεκεμβρίου).
Ενδεικτικό της διάθεσης άρον-άρον μείωσης θέσεων είναι ότι οι πωλήσεις μετοχών Eurobank διενεργήθηκαν με ζημία. Την περασμένη εβδομάδα ο τίτλος άγγιξε τα χαμηλά 12 μηνών, φθάνοντας στο 0,203 ευρώ, ενώ το εβδομαδιαίο υψηλό του ήταν 0,279 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το euro2day.


Δεν υπάρχουν σχόλια: