31/12/14

Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, ωστόσο στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων γίνονται διεργασίες προκειμένου να υπάρξει μία μικρή - έστω άτυπη- παράταση έως τη Δευτέρα. Και αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Newmoney.gr προκειμένου να μην
ταλαιπωρηθούν στις μετακινήσεις τους οι φορολογούμενοι ευπαθών ομάδων εν μέσω της κακοκαιρίας και φυσικά να καταφέρουν όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα ήδη απο χθες έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα - ενημέρωση στην τρόικα και στην ΓΓΔΕ αναμένουν την απάντηση ως το μεσημέρι. 
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για τους οδηγούς που δεν προμηθεύθηκαν τα τέλη εγκαίρως.
Πάντως η ροή πληρωμής των τελών κρίνεται ικανοποιητική αφού ήδη 1.000.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν για το 2015.
Στο μεταξύ, πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες οχημάτων παρέδωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ. στην εφορία.
Επίσης υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι και η τελευταία ημέρα πληρωμής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, αλλά και η καταβολή της δόσης ρύθμισης οφειλών και φόρου εισοδήματος για εκείνους που υπέβαλαν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση.
Τα ΕΛΤΑ γνωστοποίησαν ότι η εξόφληση των οφειλών μπορεί να γίνει έως τις 18:00 το απόγευμα. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους εκτυπωμένη την ταυτότητα πληρωμής της οφειλής τους (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας).
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υπενθυμίζει στους φορολογουμένους ποιες προθεσμίες εξέπνευσαν χθες, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να πρέπει να μεταβούν για τις όποιες ενέργειές τους στις εφορίες και ποιες εκπνέουν σήμερα. Ειδικότερα:
• Η εφαρμογή του περιουσιολογίου για την ηλεκτρονική υποβολή εμπρόθεσμων δηλώσεων Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων 2014 έκλεισε χθες το βράδυ. Ωστόσο, η εφαρμογή για την υποβολή των εκπρόθεσμων δηλώσεων ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει κλειστή για τις ανάγκες υλοποίησης της 2ης μαζικής εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ χορήγησης απαλλαγών / μειώσεων και μέχρι την ολοκλήρωσή της (ενδεικτική ημερομηνία ανοίγματος 9/1/2015).
• Η υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2010-2013 θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
• Η εκκαθάριση δηλώσεων ΦΑΠ 2010-2013 για υποβολές μέχρι και 29/12/2014, θα είναι διαθέσιμη στις 31/12/2014, ενώ η επόμενη εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
• Η εφαρμογή για την έκδοση Πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ 2015 θα είναι διαθέσιμη στις 4/1/2015.
• Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2014 έκλεισε χθες το βράδυ. Οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται μόνο στη ΔΟΥ.
• Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις έκλεισε χθες το βράδυ. Γα περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν στις εφορίες.
• Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Φόρου Υπεραξίας Ακινήτων θα είναι διαθέσιμη μέχρι το πέρας της 1/1/2015 (καταχώριση συμβολαίων ημερομηνίας 31/12/2014), λόγω αναστολής ισχύος των διατάξεων από 1/1/2015 μέχρι 31/12/2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια: