5/11/14

Φόβοι των τραπεζών για νέο κύμα στάσης πληρωμών μετά τις δηλώσεις Δένδια

Αντιδράσεις στο τραπεζικό σύστημα εξακολουθούν να προκαλούν οι προχθεσινές δηλώσεις του τέως υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Δένδια αναφορικά με το άνοιγμα εκτός των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και των στεγαστικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr ήδη τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας φοβούνται πως για μια διαδικασία που νομοθετικά και πολιτικά θα διαρκέσει όπως ολα δείχνουν τουλάχιστον ένα  τρίμηνο, όπως είναι αυτή της διευθέτησης των στεγαστικών κόκκινων δανείων, πολλοί θα είναι οι δανειολήπτες που θα διακόψουν τις πληρωμές τους περιμένοντας μια ευνοϊκή ρύθμιση.
Το κύμα αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο καθώς από το καλοκαίρι διαπιστώνεται μεγάλη βραδυπορία στις σχετικές πληρωμές ιδιαίτερα από τότε που δόθηκε το χρονοδιάγραμμα για την νομοθετική πορεία των κόκκινων δανείων. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη από τη Δευτέρα οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συσκέπτονται για το πως θα αντιδράσουν ως προς το συγκεκριμένο θέμα υπό τον φόβο πως ολοένα περισσότεροι πολίτες θα θελήσουν ακόμα κι αν μέχρι σήμερα πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους να ενταχθούν σε ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: