2/11/14

Έτσι, υποκλίσου στο αφεντικό Γκίκα!

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα σας, ούτε καν οι ανάγκες σας για τις εκλογές» ήταν η απάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βολφγκάνγκ Σόιμπλε στον Γκίκα Χαρδούβελη όταν ο Έλληνας υπουργός, κατά τη συνάντηση τους στο Βερολίνο τους ζήτησε να συναινέσει στην παροχή οξυγόνου προς την Ελλάδα λέγοντας του χαρακτηριστικά «θέλουμε ανάσες για να διατηρηθεί η κοινωνική και πολιτική σταθερότητα».
«Τελειώστε με όσα έχετε δεσμευτεί, διαφορετικά θα χάσετε και τα χρήματα της τελευταία δόσης του δανείου από την Τρόικα» είπε επίσης ο Γερμανός υπουργός, σύμφωνα με την RealNews. «Κοφτός» ήταν ο κ. Σόιμπλε και όταν ο κ. Χαρδούβελης του είπε ότι «θέλουμε να κλείσουμε το μνημόνιο για να βγούμε στις αγορές», καθώς έλαβε την απάντηση «Η χώρα σας δεν είναι έτοιμη να βγει μόνη της στις αγορές και δεν μπορεί να υπάρξει νέο δάνειο ή νέα γραμμή πίστωσης χωρίς νέο πρόγραμμα». Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «Φοβόμαστε ότι χωρίς αυστηρή γραμμή επιτήρησης δεν θα προωθήσετε τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται και θα ξαναρχίσετε τις φοροαπαλλαγές και την παροχολογία».
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδούβελης στην προσπάθεια του να διασκεδάσει αυτούς τους φόβους ανταπάντησε ότι «υπάρχει μοχλός πίεσης των δανειστών και αυτός δεν είναι άλλος από τα 6 δις. ευρώ που μένει να λάβει η Ελλάδα από τα κέρδη των ομολόγων, τα οποία διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών». Ακόμα και τότε όμως ο Γερμανός υπουργός ήταν αφοπλιστικός «τα ποσά αυτά είναι ήδη διακρατημένα και θα λάβετε όταν έρθει η ώρα τους».


Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών
Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Χαρδούβελης, με σχετική ανακοίνωση διαψεύδει κατηγορηματικά  το δημοσίευμα της Real News. «Ο διάλογος ανάμεσά τους, που δημοσιεύει η εφημερίδα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.  Είναι αποκύημα φαντασίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: