21/11/14

Μείωση έως 20% στις συντάξεις ζητά η τρόικα.

Μείωση έως και 20% στις κύριες συντάξεις ζητάει η τρόικα από την πρώτη του έτους, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Κουτρουμάνη στο Mega.
«Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα που ζητάει η τρόικα μπορεί να οδηγήσουν σε μια μείωση της τάξης από 10-12 έως 18-20%», τόνισε ο πρώην υπουργός Εργασίας.
Αυτή η μείωση θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους που θα βγουν σε σύνταξη από το 2015 και μετά, αλλά όπως επισήμανε δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς πως δεν θα πειραχτούν και οι συντάξεις των συνταξιούχων πριν από το 2015. «Θα είναι άδικο να έχουμε συντάξεις δύο ταχυτήτων», είπε χαρακτηριστικά.
Οι δανειστές ασκούν πιέσεις για μειώσεις στις συνταξιοδοτικές δαπάνες. Σύμφωνα με πληροφορίες , στο υπουργείο Εργασίας εξετάζουν το ενδεχόμενο αύξησης της 15ετίας για τη λήψη κατώτατης σύνταξης σε 20ετία, δηλαδή περί τις 6.000 ημέρες ασφάλισης. Παράλληλα, εξετάζεται να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό για νέους ασφαλισμένους, δηλαδή όσους βρίσκονται μεταξύ 40 και 50 ετών.
Ωστόσο, η τρόικα ζητεί ποιο σκληρές παρεμβάσεις, όπως τη μείωση των συντάξεων όλων των ταμείων από το 2015, αλλά και την κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, πριν από το 62ο έτος της ηλικίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: