8/6/13

Επικός ημιτελικός 277 λεπτών στο Ρολάν Γκαρός με νικητή τον Ναδάλ

Ο Ραφαελ Ναδάλ νίκησε ύστερα από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-4, 3-6, 6-1,6-7, 
9-7 και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι. Ο αγώνας είχε διάρκεια τέσσερις ώρες και 37 λεπτά! 

Ο Ναδάλ, στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του  Νταβίντ Φερέρ και θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος αθλητής που θα φτάσει τα οκτώ τρόπαια στο Ρολάν Γκαρός. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ένας άξιος αντίπαλος, αφού κατάφερε να αντιδράσει στο τέταρτο σετ και σε ένα σημείο στο οποίο ο Ναδάλ φαινόταν ότι θα τέλειωσε το ματς.

Ο Ισπανός τενίστας είχε σπάσει το σέρβις στο ενδέκατο γκέιμ και είχε προηγηθεί 6-5. Έτσι  είχε το σερβίς για να πάρει τον αγώνα.

Όμως, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να αντιδράσει, ισοφάρισε (6-6) και επικράτησε τελικά  7-3 στο τάι-μπρέικ! Έτσι  ισοφάρισε τα σετ σε 2-2 και στο πέμπτο, δείχνοντας  πιό  συγκεντρωμένος, προηγήθηκε 2-0, 3-1 και 4-2. Ο Ναδάλ όμως απάντησε με σερί 3-0, προηγήθηκε 5-4 και έως το τέλος, το παιχνίδι έγινε θρίλερ. 

Τελικά, ο Ισπανός τενίστας πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα γκέιμ, επικράτησε με 9-7 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Ενα στοιχείο που αποδείχτηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς ήταν τα λάθη. Ο Ναδάλ, είχε 44 αβίαστα λάθη, ενώ ο Τζόκοβιτς 75! Κι ακόμα, ο Σέρβος τενίστας ανέβηκε αρκετές φορές στο φιλέ, χωρίς όμως να έχει και την ανάλογη επιτυχία (32/50). Επίσης, ο Ναδάλ είχε 61 κερδισμένους πόντους και ο Τζόκοβιτς 54.

«Είναι κάτι καταπληκτικό για εμένα. Ο Νόβακ είναι μαχητής και πιστεύω ότι κάποια στιγμή να κατακτήσει κι αυτός το τρόπαιο στο Ρολάν Γκαρός»,  είπε ο Ναδάλ «Ήταν ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια. Το 2012 στην Αυστραλία, το ματς ήταν πιο απλό, αλλά τότε νίκησε ο Τζόκοβιτς. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά μου. Ολα αυτά κάνουν το τένις ένα σπουδαίο σπορ».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: