20/5/13

Έως το τέλος της εβδομάδας ανοίγει το taxis για τις e-δηλώσεις

Έως το τέλος της εβδομάδας πρόκειται να ανοίξει τελικά η ηλεκτρονική πύλη της εφορίας για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Αν και αρχικά το Υπουργείο Οικονομικών είχε προγραμματίσει το άνοιγμα της πύλης σήμερα, τελικά λόγω κάποιων τεχνικών λεπτομερειών που δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί η έναρξη λειτουργίας του συστήματος θα γίνει το αργότερο έως την ερχόμενη Παρασκευή. 

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες για την δήλωση των στοιχείων των προστατευόμενων τέκνων βάσει των οποίων θα δοθεί και το επίδομα παιδιών (ως αντιστάθμισμα για την κατάργηση του αφορολόγητου παιδιών). 

Να σημειωθεί ότι από φέτος καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης από όλους τους φορολογούμενους, ακόμη και τους συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ οι οποίοι πέρυσι είχαν τη δυνατότητα να την υποβάλλουν χειρόγραφα. 

Για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω ίντερνετ απαιτείται οι φορολογούμενοι να είναι πιστοποιημένοι στο taxisnet και να διαθέτουν τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης στο δίκτυο (είτε τους παλιούς κωδικούς του taxisnet είτε τους νέους με τον κλειδάριθμο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: