31/5/13

Αλαλούμ με τις συντάξεις του ΙΚΑ. Αρχίζει η εκπαίδευση των συνταξιούχων.

Τεράστια ταλαιπωρία και μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν από χθες και κυρίως σήμερα έξω από τις τράπεζες, όπου συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι που δεν βρήκαν χτες στο λογαριασμό τους τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου ή την είδαν σημαντικά μειωμένη. 

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, το πρόβλημα αφορά τους πάνω από 96.000 συνταξιούχους για τους οποίους δεν βρέθηκε δηλωμένος ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ και οι οποίοι, όπως έχει γράψει το Capital.gr, θα πρέπει να πάνε στα αρμόδια υποκαταστήματα του ταμείου να δηλώσουν τον αριθμό που λείπει για να τους καταβληθεί η σύνταξη. 

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που, όπως καταγγέλλουν, είδαν τη σύνταξή τους σημαντικά μειωμένη. Από το υπουργείο Εργασίας τονίζουν ότι πρόκειται για την εφαρμογή των περικοπών στις διπλές συντάξεις που για κάποιους δεν ίσχυσε νωρίτερα λόγω αδυναμίας διασταύρωσης των στοιχείων, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το ΙΚΑ κάνουν λόγο για έλλειμμα περίπου 20 εκατ. ευρώ από την πληρωμή των συντάξεων, το οποίο οδήγησε στις περικοπές. 

Να σημειωθεί πάντως ότι με τη σύνταξη του Ιουνίου που καταβάλλεται αυτές τις μέρες, εφαρμόζεται η νέα υπουργική απόφαση για την καταβολή του ΕΚΑΣ που εξαιτίας των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που εφαρμόζει, περικόπτει το επίδομα σε πάνω από 30.000 συνταξιούχους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: