21/5/13

"Εάν δεν στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ, θα λάβουν εισιτήριο Α΄ θέσης για gulag". Τα λόγια είναι περιττά...

«Εάν (οι άνθρωποι) δεν στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ, τότε σύμφωνα με το όραμά μου για το δημοκρατικό μέλλον, όλοι αυτοί θα πάρουν από εμένα ένα εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή για gulag*».

Τάδε έφη, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο Σλάβοι Ζίζεκ, Σλοβένος φιλόσοφος, στο περιθώριο του 6ου Subversive Festival, ένα φεστιβάλ κινηματογράφου που διεξήχθη μεταξύ 4-18 Μαΐου στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Οι δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια του Forum που από το 2011 συνοδεύει τη διοργάνωση.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται, αγωνίζεται για την ίδια την ψυχή της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι στην Κροατία επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στον Αλ. Τσίπρα από τον Σλαβόι Ζίζεκ και τον Όλιβερ Στόουν, με τον τελευταίο να χαρακτηρίζει τον Έλληνα πολιτικό ως «τον άνθρωπο που θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και ίσως σε όλο τον κόσμο».

* Σύμφωνα με τη Wikipedia: "Η ονομασία Γκουλάγκ, επίσης γκούλαγκ, είναι το αρκτικόλεξο της σοβιετικής υπηρεσίας που επόπτευε τα «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., όπου εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι κ.λπ.». Τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ έγιναν διαβόητα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κρατούνταν στις φυλακές αυτές εξαφανίζονταν και έχαναν κάθε επαφή με τις οικογένειες τους, βασανίζονταν και έμεναν φυλακισμένοι σε φρικώδεις συνθήκες διαβίωσης για χρόνια, συχνά χωρίς καν νόμιμες δικαστικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: