27/5/13

Δεν υπήρξαν γενοκτονίες Ελλήνων κατά την Ρεπούση. Φυσικά το αρνήθηκε μέσω twitter ως ανήθικη αριστερή, αλλά την άδειασε-κάλυψε η ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι είναι προσωπικές απόψεις

 Ένα έγγραφο που ανατρέπει τα δεδομένα στη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, είδε το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για επιστολή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.  με το οποίο ζητεί από την αντιπολίτευση να... αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει, ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων!
 
 Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» να μην «περάσει» η -όπως τη χαρακτηρίζει- «προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου»!


Να κλείσει το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την ύπαρξη επιστολής της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούσε τη βοήθειά του για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο -και πιο συγκεκριμένα για το θέμα των Γενοκτονιών- επιχειρεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

Η βουλευτής δήλωσε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, ότι δεν έστειλε τέτοια επιστολή.



«Είναι προσωπικές απόψεις». Αυτή την απάντηση δίνουν οι συνεργάτες του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη στο protothema.gr, κληθέντες να σχολιάσουν την επιστολή της βουλευτού του κόμματος κ. Μαρίας Ρεπούση, να μην συμπεριληφθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων Μικρασιατών. 

Η ύπαρξη της επιστολής αναγνωρίστηκε από την κυρία Ρεπούση σε επικοινωνία που είχαν μαζί της συνεργάτες του κ. Κουβέλη μετά τη δημοσιοποίησή της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: