27/2/13

Ειρηνοδικείο ήθελε να κάνει τον Άρειο Πάγο ο Ρουπακιώτης. Παράξενη αντίληψη περί της δικαιοσύνης έχουν οι αριστεροί.


Η ΚΟ της ΝΔ έκανε πράξη τη δέσμευσή της και καταψήφισε τα άρθρα 62, 63 και 82, που υποχρέωναν τα ανώτατα δικαστήρια να αναψηλαφούν εκείνες τις αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, με το επιχείρημα που λέει «δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν τα εθνικά μας δικαστήρια σε παραρτήματα των ευρωπαϊκών. Είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας».
Υπό αυτά τα δεδομένα, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια χωρίς τα συγκεκριμένα άρθρα.
Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα άρθρα αποτελούσαν το βασικό πεδίο σύγκρουσης μεταξύ υπουργού και «γαλάζιων» βουλευτών. Από τη μια οι βουλευτές ζητούσαν την απόσυρσή τους, με το σκεπτικό ότι συγκρούονται με την «ιδεολογική τους ταυτότητα» και από την άλλη ο υπουργός τους καλούσε να τα ψηφίσουν, με το επιχείρημα «έχετε ψηφίσει το Μνημόνιο, που εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία και σας ενοχλεί να ψηφίσετε αυτές τις διαταξεις;».
Πάντως  επιμονή του υπουργού Δικαιοσύνης Α.Ρουπακιώτη και η επιλογή του να μην αποσύρει τις διατάξεις έχει ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε μετά τη λήξη της συνεδρίασης πως «αδυνατούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό του υπουργού. Επέμεινε, αν και ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή ότι τα άρθρα θα καταψηφιστούν».
Συμπλήρωνε μάλιστα πως οι βουλευτές της ΝΔ είχαν σεβαστεί την επιλογή των συναδέλφων τους της ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσουν τα εργασιακά στο Μεσοπρόθεσμο. «Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και ο κ. Ρουπακιώτης και να μην κάνει χαρακτηρισμούς» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: