22/2/13

Στην Ελλάδα σφάζουμε 15.000 άλογα κάθε χρόνο. Άραγε που καταλήγουν(γύρος)?

Η αξιοποίηση των αλόγων για την παραγωγή προϊόντων κρέατος μόνο άγνωστη δεν είναι στη χώρα μας, ενώ συνολικά η ΕΕ είναι εισαγωγέας αλογίσιου κρέατος.


Η ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση το αλογίσιο κρέας και μάλιστα εισάγει μεγάλες ποσότητες προϊόντων από κρέας αλόγου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat και ανεξάρτητων πηγών.
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες άλογα σφάζονται κάθε χρόνο και χιλιάδες τόνοι κρέατος εισάγονται στην ΕΕ από την Αμερική και την Ωκεανία.
Οπως θα δείτε στο σχετικό γράφημα, ακόμη και στη χώρα μας οδηγούνται στα σφαγεία χιλιάδες άλογα κάθε χρόνο, με σκοπό την αξιοποίηση του κρέατός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: