28/2/13

Ο Χάνιμπαλ Λέκτορ της Άρτας


Ένα από τα πλέον φρικιαστικά εγκλήματα των τελευταίων ετών σημειώθηκε προ ημερών στην Αρτα. Δράστης, ένας 36χρονος Ελληνας που σκότωσε, τεμάχισε και έβρασε έναν 48χρονο, και στη συνέχεια πέταξε τα κομμένα τμήματα σε βόθρο και στον Αραχθο ποταμό!

Τα ίχνη του 48χρονου, πατέρα δύο παιδιών, που διέμενε στις Κεραμάτες, είχαν χαθεί από τις 11 Φεβρουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα, άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Αρτας συνέλαβαν έναν 36χρονο Ελληνα για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικά και κατάσχεσαν ένα όπλο, δίχως να προκύπτει αρχικά καμία σύνδεση ανάμεσα στα δύο περιστατικά. Την περασμένη Τρίτη, ωστόσο, συγγενής του 48χρονου μετέβη στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρτας και δήλωσε την εξαφάνισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ζήτησαν αναλυτικά στοιχεία για τις τελευταίες κινήσεις του εξαφανισμένου προσώπου και τότε πληροφορήθηκαν από τον συγγενή για ένα σπίτι στο οποίο φιλοξενούνταν το τελευταίο διάστημα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν τότε ότι πρόκειται για την κατοικία του 36χρονου, που είχαν συλλάβει προ ημερών. Ακολούθησε δεύτερος γύρος προανάκρισης, κατά την οποία ο 36χρονος ομολόγησε, περιγράφοντας στους αστυνομικούς το στυγερό του έγκλημα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Οπως προέκυψε, στις 11 του μηνός και ύστερα από έντονη λογομαχία που είχαν 36χρονος πυροβόλησε στο μάτι τον 48χρονο, με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία. Στη συνέχεια, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος, τεμάχισε το πτώμα με ένα σκεπάρνι, έβρασε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα (!) και στη συνέχεια πέταξε τα μαλακά τμήματα στον βόθρο του σπιτιού του, ενώ τα κόκαλα και το κεφάλι στον Αραχθο! Παράλληλα, έκαψε τα ρούχα του θύματος και τα δικά του στην αυλή. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αρτας, θύτης και θύμα ήταν χρήστες ηρωίνης και επί χρόνια φίλοι. Αφορμή για το άγριο φονικό φαίνεται ότι ήταν η υποψία του δράστη ότι ο φιλοξενούμενος φίλος του τού έκλεψε ποσότητα ηρωίνης. Ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση συνελήφθη και η 25χρονη φίλη του δράστη, που ήταν παρούσα στο σπίτι την ώρα του φονικού. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το σκεπάρνι και την κατσαρόλα που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: