19/2/13

Στο τραπέζι! το σχέδιο για τους επίορκους, δηλαδή μπορεί να διαφωνήσουν για παιδεραστές, απατεώνες, κλέφτες κτλ.

Σχέδιο δράσης για τον εντοπισμό των επίορκων υπαλλήλων καταστρώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός Αντ. Μανιτάκης στον πρωθυπουργό το Σάββατο σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- στο Μέγαρο Μαξίμου.


Υστερα από καθυστέρηση αρκετών μηνών στη συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, η οποία δυσχεραίνει την απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων και υπό την πίεση της τρόικας, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προγραμματίζει την υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας με τα υπόλοιπα 15 υπουργεία, τα οποία με εντολή του πρωθυπουργού θα αναλαμβάνουν να βγάλουν άμεσα σε αργία τους επίορκους, τους κοπανατζήδες και τους ακατάλληλους προς εργασία των υπηρεσιών τους.
Παράλληλα θα δραστηριοποιηθεί εκ νέου ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, θα ελεγχθούν οι αποφάσεις των υπαρχόντων πειθαρχικών συμβουλίων, ενώ θα διπλασιαστούν οι έλεγχοι των ελεγκτών/επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης λειτουργεί ήδη επιχειρησιακή ομάδα, η οποία εντοπίζει τις περιπτώσεις των αδικαιολογήτως απόντων, ενώ παράλληλα ελέγχει τις αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών, προκειμένου να εντοπιστούν οι κοπανατζήδες.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σκοπεύει να παρουσιάσει στον Α. Σαμαρά ένα εφαρμόσιμο και αποδοτικό σχέδιο για τον εντοπισμό των επίορκων και των αδικαιολογήτως απόντων, καθώς και όσων διαθέτουν πλαστά έγγραφα, καθώς οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή αποχωρήσεων από το Δημόσιο.
Υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούνται ασκήσεις προσομοίωσης για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος μηχανισμός, καθώς τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου όσο και η κυβέρνηση γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια νέων καθυστερήσεων ή αποτυχίας στο θέμα του εντοπισμού των επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: