22/2/13

Άρχισαν τα όργανα στην Βιοχάλκο. Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της ΣΟΒΕΛ στον Αλμυρό

Σε προσωρινή αναστολή της παραγωγικής λειτουργίας του εργοστασίου της στον Αλμυρό Μαγνησίας για το μήνα Μάρτιο προχωρά η εταιρεία ΣΟΒΕΛ ΑΕ, θυγατρική της ΣΙΔΕΝΟΡ ΑΕ, σε συνεννόηση με τους εργαζομένους της, λόγω της δύσκολης εγχώριας οικονομικής συγκυρίας που πλήττει κατεξοχήν την οικοδομική δραστηριότητα, των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν τις κύριες εξαγωγικές αγορές (Βαλκάνια) και με στόχο την προσαρμογή της παραγωγής στη χαμηλή ζήτηση προϊόντων οικοδομικού χάλυβα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις των προϊόντων της εταιρείας θα συνεχιστούν κανονικά κατά την περίοδο αναστολής της λειτουργίας του εργοστασίου για την εξυπηρέτηση των πελατών, όπως και η προμήθεια πρώτων υλών (scrap), με στόχο να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο από τη Δευτέρα 1η Απριλίου.

Στο εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ έχουν επενδυθεί περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ την τελευταία τετραετία και σχεδιάζονται πρόσθετες νέες επενδύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η παραπάνω κίνηση δε θα επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας ΣΟΒΕΛ και κατ' επέκταση του ομίλου Σιδενόρ, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πελάτες της απρόσκοπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: