20/5/12

Silver alert: Χάθηκαν τα ίχνη της Ρεπούση όταν ζητήθηκε 1 λεπτού σιγή για τη γενοκτονία των Ποντίων


Μάλλον είχε «συνωστισμό» στη Βουλή καθώς δεν εξηγείται αλλιώς η αποχώρηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση από την αίθουσα της ολομέλειας όταν ο πρόεδρος του κοινοβουλίου ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Ποντιακής γενοκτονίας.
Μάλιστα η αποχώρηση –σχεδόν εξαφάνιση- της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ έγινε μέσα σε σχεδόν 2 λεπτό καθώς στις 12:44 καθόταν στα έδρανα του κοινοβουλίου και στις 12:46 ήταν… άφαντη.
Η ΔΗΜΑΡ προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία της βουλευτού του εξαιτίας καθαρά «πρακτικών λόγων» λόγοι όμως που κανείς δεν κατέστη δυνατό να μάθει ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί.
«Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους» ήταν το κείμενο ανακοίνωσης της ΔΗΜΑΡ ενώ η Ρεπούση επανήλθε λέγοντας –απαιτώντας καλύτερα- ότι: «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί».
Παρόλα αυτά και παρά την «απαγόρευση» προς όλους να αμφισβητήσουν το σεβασμό της προς τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού η Ρεπούση επανήλθε για να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Πιο συγκριμένα έγραψε στο Twitter:
 «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό. Με όλο το σεβασμό και από τη δική μου μεριά, δεν είναι ο χώρος εδώ για να κάνουμε ιστορική συζήτηση για τις γενοκτονίες και τη μνήμη. Στην ιστορία ευτυχώς ή δυστυχώς οι απαντήσεις είναι σύνθετες και χρειάζονται....χώρο και περιβάλλον διαλόγου και όχι πολεμικής αντιπαράθεσης. Θα σας παρακαλούσα να αρκεστείτε προς το παρόν στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα».
Πρώτον δηλαδή κατά την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ενδεχομένως η γενοκτονία των Ποντίων να μην είναι Εθνικό θέμα καθώς μπορεί και να μην είναι αληθινό, και κατά δεύτερον η συζήτηση για τις γενοκτονίες –εντελώς έτσι γενικά και αόριστα – απαιτούν σύνθετες απαντήσεις και φυσικά το Twitter δεν είναι χώρος για τις συζητήσεις αυτές. Δηλαδή η γενοκτονία των Ποντίων ως ιστορικό γεγονός απαιτεί σύνθετη απάντηση –δηλαδή μπορεί να μην ήταν ακριβώς γενοκτονία- αλλά και περιβάλλον διαλόγου(!).
Έτσι κατά Ρεπούση  η γενοκτονία των Ποντίων μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι σφαγιασθέντες Πόντιοι απλά  «συνωστίστηκαν»¨ εμπρός στο μαχαίρι του Τούρκου σφαγέα με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να σκοτωθούν. Αυτό είναι μια σύνθετη απάντηση, δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: