24/5/12

Η μητρική της Εμπορικής Τράπεζας κατέθεσε νέο σχετικό αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδας για συμμετοχής της τράπεζας στον ΕLA


Μέχρι και τη τελευταία στιγμή, η Εμπορική Τράπεζα θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τον ELA, τον ειδικό λογαριασμό στήριξης δηλαδή, που λειτουργεί στο πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδας.
Οι πληροφορίες που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα και ανέφεραν ότι η μητρική της, γαλλική Credit Agricole, θα επιμείνει στην υιοθέτηση αυτού του αιτήματος, επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ώρες, καθώς, όπως έγινε γνωστό, το Παρίσι κατέθεσε και νέο σχετικό αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το θέμα είναι αν θα γίνει δεκτό.
Η Credit Agricole αναζητά τρόπους για μετριάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα βάρη που της προκαλεί η εδώ θυγατρική της, η οποία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά κοστοβόρα.
Για την ιστορία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη μέρα που οι Γάλλοι απέκτησαν τον έλεγχο της Εμπορικής μέχρι σήμερα – δηλαδή σε διάστημα 10 χρόνων, περίπου –έχουν επενδύσει ένα ποσό της τάξης των 8 με 9 δισ. ευρώ! Πρόκειται στην πραγματικότητα για τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Σημαντική διευκρίνιση: όλα αυτά τα χρόνια η Εμπορική δεν είχε ούτε μια κερδοφόρα χρήση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: