26/5/12

Ωραία τα λέει ο Αντώνης, αλλά ποιους θα μεταπείσει?

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφορά στους κινδύνους που εμπεριέχει η επιστροφή στη δραχμή ξεκίνησε την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Αντώνης Σαμαράς. 

Απευθυνόμενος στους Νεοδημοκράτες, είπε ότι “υπάρχουν στιγμές στη ζωή μίας παράταξης, που δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη, να είστε περήφανοι που είστε η ασπίδα για την διατήρηση των κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Απευθύνομαι σήμερα σε έναν συναγερμό αγωνιστών, που στις 17 Ιουνίου θα είναι κυβέρνηση”. 

Συνεχίζοντας, κάλεσε τον κόσμο της ΝΔ σε συστράτευση, για να κερδηθεί η μάχη “πόρτα πόρτα”. Το διακύβευμα δεν είναι η τύχη των κομμάτων, αλλά η τύχη της χώρας, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα. Το σημερινό μήνυμα είναι ενότητα-αγώνας-αναγέννηση. Αγώνας για να ξεμπλοκάρει η χώρα από το τέλμα και αναγέννηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και να αξιοποιηθεί ο πλούτος της χώρας. Απέναντί μας είναι εκείνοι που τροφοδοτούν την απελπισία και έχουν όπλο το ψέμα”. 

Έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ έκαναν την Ελλάδα χώρα χωρίς επενδύσεις. “Χάιδευαν τους κουκουλοφόρους και προστάτευαν τους λαθρομετανάστες, θέλουν σήμερα να διαλύσουν την αστυνομία, εκπροσωπούν την πλήρη απουσία πολιτικής. Τη μία λένε ότι θα καταγγείλουν την σύμβαση, την άλλη ότι θα αλλάξουν τα πάντα στην σύμβαση” είπε, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Για πρώτη φορά όμως έστρεψε τα βέλη του και έναντι του ΚΚΕ, φέρνοντας ως παράδειγμα την Χαλυβουργική.  

Αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οι φόροι που υπόσχεται θα φέρουν νέα ύφεση και ανεργία. 

Είναι ψέμα ότι θα καταγγείλλουμε το μνημόνιο και οι ξένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “θα έχει κόστος για την Ευρώπη, αλλά αν το δεχθεί θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες και το κόστος θα είναι μεγαλύτερο. Μία τέτοια καταγγελία του μνημονίου θα αφήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Επίστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι εισοδήματα, καταθέσεις, περιουσίες θα μειωθούν στο μισό, ενώ τα τα χρέη θα αυξηθούν. Δεν υπάρχει καμία κοινωνία και οικονομία που να μπορεί να αντέξει μία τέτοια κατάρρευση σε τόσο σύντομο χρόνο. Θα μείνει η χώρα χωρίς τρόφιμα, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα, θα ζούμε σε ένα συνεχές μπλακ άουτ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: