24/5/12

Χαθήκαμε αν βγούμε από το ευρώ. Προς ολοταχώς οι μηχανές της ΝΔ για νέα μεγάλη ήττα & διάλυση μαζί με την χώρα

Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον ότι «κατεδαφίζει τις συμμαχίες» της χώρας και πως είναι «έρμαιο των πολλών συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και πάλι στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για «αφέλεια ή έλλειψη εμπειρίας» αλλά είναι μια στάση «επικίνδυνη για τον τόπο». 

Κατηγόρησε ακόμη τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία, λέγοντας ότι δεν πήρε το μήνυμα του λαού στις εκλογές της 6ης Μαΐου για συνεργασία των κομμάτων και παραμονή στο ευρώ. 

«Ο κ. Τσίπρας ψαρεύει σε θολά νερά, ενώ η άποψη ότι μπορεί να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία και να μείνουμε στο ευρώ είναι ψέμα», είπε ο κ. Σαμαράς. 

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «κίνηση αυτοκτονίας» 
ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Σύμφωνα με τον Σαμαρά, το μεγάλο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι «αν θα μείνουμε γύρω από την ισχυρή δύναμη που λέγεται Ευρώπη και ευρώ ή αν αυτά τα κεκτημένα θα τα πετάξουμε». Εκτίμησε μάλιστα ότι λόγω του μεγάλου αυτού διακυβεύματος ο κόσμος συσπειρώνεται. 

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι αλλάζει και το σκεπτικό της Ευρώπης για την Ελλάδα αλλά και ταυτόχρονα η φιλοσοφία η οικονομική. 
«Παλιά σε αυτές τις ίδιες συναντήσεις ένιωθα μοναξιά όταν μιλούσα για ανάπτυξη, σιγά σιγά το κλίμα άρχισε να αλλάζει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι παραδέχονται πλέον ότι χρειάζεται και ανάπτυξη και επενδύσεις, σημειώνοντας πως «επενδύσεις δεν θα έρθουν χωρίς το ευρώ». 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, ούτε μειώσεις μισθών, καθώς και ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους και κτηνοτρόφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: