26/5/12

Ταχύτερος ο Σουμάχερ στις δοκιμές

Ο 43χρονος Γερμανός έκανε την έκπληξη σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο Q3 την ύστατη στιγμή. Δε θα εκκινήσει όμως αύριο από την pole position καθότι έχει ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση από το Ισπανικό GP. 

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Μονακό τα είχαν όλα.Ατυχήματα, συγκρούσεις, εκπλήξεις, ανατροπές, δράμα και έναν Σουμάχερ από τα παλιά να θυμίζει πως είναι ακόμη εδώ. 

Το Q1 ξεκίνησε με το Σέρτζιο Πέρεζ να κάνει και πάλι λάθος στην πίστα που πέρυσι τραυματίστηκε και να καταστρέφει τη Sauber στις μπαριέρες. Το παράδειγμά του ακολούθησε αργότερα τόσο ο teammate του Καμούι Κομπαγιάσι που απλά "ακούμπησε" αριστερά στη Saint Devote όσο και ο Έρικ Βερνιέ που έχασε τα φρένα στην έξοδο του τούνελ και κατέστρεψε την εμπρός αεροτομή της Toro Rosso. 

Στο Q2 έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Μπάτον που ήταν εμφανές ότι δεν μπόρεσε να βρει το σωστό set - up για τη McLaren. Δράμα για τις Lotus που κατάφεραν την ύστατη στιγμή να πετύχουν χρόνο πρόκρισης. Έκπληξη από το Μάσα που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο με 1:14.9

Στο Q3 ο Ρόσμπεργκ άνοιξε την αυλαία των ταχύτερων γύρων και έχασε μόνο από τους Γουέμπερ και Σουμάχερ. Ο νεαρός Γερμανός θα εκκινήσει αύριο από τη 2η θέση δίπλα από το Γουέμπερ. Ο Σουμάχερ θα εκκινήσει από την 6η θέση γιατί θεωρήθηκε από τους αγωνοδίκες υπαίτιος για τη σύγκρουση με το Σένα στην Ισπανία και του έχει επιβληθεί ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση. Σε ποινή υπόκειται και ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στην Ισπανία, Παστόρ Μαλντονάντο που ενεπλάκη σε σύγκρουση με τον Πέρεζ στις ελεύθερες πρωινές δοκιμές και θεωρήθηκε υπεύθυνος γι' αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: