30/5/12

Αναστέλλει την ασφάλιση εξαγωγών προς την Ελλάδα η Euler Hermes


Αναστέλλει την ασφάλιση εξαγωγών προς την Ελλάδα η ασφαλιστική εταιρεία Euler Hermes, εξαιτίας των ανησυχιών για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ.
«Η Euler Hermes αποφάσισε να σταματήσει να καλύπτει εξαγωγές προς την Ελλάδα για το άμεσο μέλλον», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters. Τα συμβόλαια που έχουν ήδη υπογραφεί θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά δεν θα υπογραφούν νέα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος πρόσθεσε πως το θέμα θα επανεξεταστεί «μόλις βελτιωθεί η κατάσταση».
Εν τω μεταξύ, το γερμανικό βιομηχανικό και εμπορικό επιμελητήριο (DGIHK) εκτιμά ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τελικά το ευρώ, συμπληρώνοντας ότι η γερμανική οικονομία μπορεί να αντέξει τους κραδασμούς που θα προκληθούν από μια τέτοια εξέλιξη.
Στο κεντρικό του σενάριο, το DGIHK προβλέπει ότι η Ελλάδα τελικά θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρός του, Μάρτιν Βανσλέμπεν. Ωστόσο, το επιμελητήριο διευκρινίζει ότι η πρόβλεψή του δεν αποτελεί και επιθυμία του.
Βραχυπρόθεσμα, μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είχε πάντως αντίκτυπο στην πρόβλεψη του επιμελητηρίου για ανάπτυξη 1,3% το 2012 στη Γερμανία. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, θα είχε πολιτικές επιπτώσεις των οποίων οι συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα παραμένουν άγνωστες, είπε ο Βανσλέμπεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: